Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Viva Technology, de nieuwe wereldwijde afspraak voor innovatie in Parijs

Viva Technology, de nieuwe wereldwijde afspraak voor innovatie in Parijs

Na een eerste editie, die 45.000 bezoekers en 5.000 startups lokte, gaat Viva Technology voor een tweede ronde en wordt het de onbetwistbare wereldwijde afspraak voor innovatie. Deze tegenhanger van de Consumer Electronics Show in Las Vegas zal van 15 tot 17 juni eerstkomend plaats hebben, met een hoofdrol voorbehouden voor Belgische initiatieven.

De Viva Technology beurs, die in Parijs georganiseerd wordt, lijkt op de befaamde Consumer Electronics Show van Las Vegas, met zijn "Hall of Tech" gewijd aan de mooiste innovaties. Verleden jaar zorgde Google voor een evenement met de presentatie, in Europese avant-première, van zijn zelfrijdende auto. Parallel met andere technologieën die draaien rond artificial intelligence, het Internet of Things, virtual of augmented reality.

Wat mag u verwachten van editie 2017 van de Hall of Tech?
"De Hall of Tech van VivaTech wil de spelers met de mooiste innovaties in de schijnwerpers zetten. Een unieke mix van grote merken en startups, die hun vooruitgang komen tonen op vlak van robotica, AI, VR. U zal er dus robots kunnen zien, drones, 3D printers, en zelfrijdende auto`s", zo legt Julie Ranty uit, Co-Managing Director van Viva Technology en oprichtster van Les Echos Start.

"Dat is de grote belofte van het evenement: een ontmoeting mogelijk maken tussen de behoeften aan investeringen, incubatie of acceleratie van startups, en de behoeften aan innovatie van de grote groepen", vervolgt Maxime Baffert, Managing Director van Viva Technology en CEO van Proximedia (Publicis Group).

Meer dan 5.000 startups
De aangekondigde aanwezigheid van een 5.000 startups en 20 grote Franse groepen maken van Viva Technology de niet te missen afspraak om nieuwe samenwerkingen te laten ontstaan. Voor internationale projectontwikkelaars, en in het bijzonder de Belgische, biedt Viva Technology concrete investeringsopportuniteiten. Heel wat bekende personen staan op het programma van de conferenties, om te beginnen Eric Schmidt, CEO van Google en momenteel Executive Chairman van Alphabet, naast 300 sprekers uit de hele wereld.

"Dit jaar wil VivaTEch de rol van vrouwen in de innovatie valoriseren. Wij hebben ons voor de aanwezigheid van experts in digitale transformatie ambitieuze doelen gesteld, zoals Gillian Tans, CEO Booking.com, Shelley Zalis, CEO Girl`s Lounge, Clare Gilmartin, CEO van Trainline", zo stip Julie Ranty aan.

Last but not least, ook opkomende unicorns (BenevolentAI, Blippar, Blablacar, Hootsuite, ironSource, Mindmaze, Quanergy Systems, Shopclues, Okta, SKyscanner) zullen er hun innovaties en hun visie voorstellen.

De internationalisering van het evenement houdt ook de aanwezigheid in van vele spelers uit Aziatische landen, zoals China en Zuid-Korea, terwijl er een bijzondere plaats voorbehouden wordt voor Afrika via een partnerschap met True Africa media.


 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top