Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Sony heeft al een miljoen PlayStation VR headsets verkocht

Sony heeft al een miljoen PlayStation VR headsets verkocht

Sony heeft wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht van zijn PlayStation VR virtual reality headset, zo meldde woensdag de president van Sony Interactive Entertainment voor Azië en Japan, daarbij beklemtonend dat de relatief lage prijs in vergelijking met die van zijn concurrenten, bijgedragen heeft tot dit succes.

De verkoop van de PlayStation VR headsets, die in oktober gelanceerd werd, "overtrof onze verwachtingen", zo verklaarde Atsushi Morita aan Reuters. "Wij breiden onze productie uit en daardoor zou het probleem met de bevoorrading opgelost moeten raken", voegde hij eraan toe.

De headset, die ontworpen werd om te werken met de PlayStation 4, wordt aan 399 dollar verkocht, goedkoper dus dan de Oculus Rift van Facebook (599 dollar) en de Vive van HTC (799 dollar).

Wereldwijd werden er in het eerste trimester een twee miljoen VR headsets verkocht. Met 429.000 verkochte stuks staat Sony bovenaan bij de verkoop.

Atsushi Morita zegt dat hij meent dat de virtual reality technologie "de grootste innovatie is sinds de geboorte van de tv". "U kunt er plekken mee bezoeken die als Werelderfgoed geklasseerd zijn of een ruimtereis maken, en dat alles vanuit uw luie zetel. Het is als een tijdmachine of een poort op de wereld", zo zei hij.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top