Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Apple, Dell en Foxconn in een race om de Toshiba chips

Apple, Dell en Foxconn in een race om de Toshiba chips

Apple en computerfabrikant Dell zullen toetreden tot het consortium onder leiding van Foxconn, om een bod uit te brengen op de halfgeleiderafdeling van Toshiba.

De Amerikaanse geheugenfabrikant Kingston Technology zal eveneens van de partij zijn en Amazon staat op het punt om ook tot het consortium toe te treden, zo voegde Terry Gou eraan toe, oprichter en president van de belangrijkste onderaannemer in elektronica.

De Taiwanese groep voert ook gesprekken met Alphabet, het moederbedrijf van Google, met Microsoft en Cisco Systems om eveneens deel te nemen aan het bod. Een bron dicht bij het dossier heeft trouwens aan Reuters bericht dat het Japanse conglomeraat Softbank ook integraal deel uitmaakte van het door Foxconn gevormde consortium.

Terry Gou heeft geen enkel cijfer gegeven over het bedrag van de participatie van Apple of andere Amerikaanse groepen, maar heeft wel gezegd dat Foxconn een diens filiaal Sharp samen een participatie zouden hebben die de 40% niet overschrijdt. "Ik kan u verzekeren dat de participatie van Apple vaststaat", zei hij, eraan toevoegend dat die goedgekeurd was door CEO Tim Cook en de beheerraad van het bedrijf met de appel.

Gevraagd naar het bedrag van het bod van het consortium, heeft Terry Gou evenmin een cijfer genoemd; hij beperkte zich tot bevestigen dat dit "zeer dicht" ligt bij de voorstellen die andere kandidaten geformuleerd hebben.

Toshiba, de tweede grootste fabrikant ter wereld van NAND-geheugen, rekent op de verkoop van zijn halfgeleiderafdeling, die op minstens 18 miljard dollar geschat wordt (16 miljard euro) om de miljarden dollar aan kostenoverschrijdingen te dekken van zijn Amerikaans nucleair filiaal Westinghouse, dat de boeken neergelegd heeft.

Foxconn is echter niet favoriet omwille van zijn banden met China. De Japanse regering heeft gewaarschuwd dat zij zich zou verzetten tegen elke operatie die zou kunnen leiden tot de transfer van technologieën naar het buitenland. Terry Gou heeft er echter op gewezen dat het door Foxconn gevormde consortium niet over Chinese kapitalen beschikt en dat zijn bod de concurrentieautoriteiten minder zou kunnen verontrusten dan de biedingen van de rivalen.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top