Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Apple kaapt twee talenten weg bij Sony om zijn videocontent een boost te geven

Apple kaapt twee talenten weg bij Sony om zijn videocontent een boost te geven

Apple heeft twee kaderleden van Sony Pictures Television ingehuurd om zijn aanbod aan originele tv-programma`s uit te breiden. Hiermee zet het een bijkomende stap richting Hollywoodstudio`s en streaming services.

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg, die de producties van reeksen als "Breaking Bad", "Better Call Saul" en "The Crown" op hun actief hebben, gaan aan de slag bij Apple om alle aspecten van de videoprogramma`s te overzien, zo maakte de groep uit Cupertino bekend in een persbericht. Het bedrijf met de appel heeft uiteraard geen details gegeven over zijn strategie.

Apple betreedt een zeer concurrentiële markt. Amazon.com Inc en Netflix hebben miljarden dollars geïnvesteerd in filmproducties. Facebook heeft akkoorden afgesloten met de online media Vox en BuzzFeed om zijn toekomstige videodienst te stofferen.

Verleden week heeft Apple zijn eerste uitzending gelanceerd, "Planet of the Apps", een soort talentenjacht rond de creaties van ontwikkelaars. Deze reeks is enkel te zien op de betalende muziekdienst Apple Music.

De groep uit California heeft een groot voordeel ten opzichte van andere tech bedrijven: een miljard iPhones, iPads en andere toestellen die draaien op zijn mobiele besturingssysteem en die een groot distributieplatform vormen. Zo heeft het bedrijf zijn "Planet of the Apps" voluit kunnen promoten op iTunes, de App Store en zijn website.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top