Connect with us
Ecommerce Summit

Franse bank Natixis krijgt Belgische fintech Dalenys in handen

woman-sunglasses

Market news

Franse bank Natixis krijgt Belgische fintech Dalenys in handen

Franse bank Natixis krijgt Belgische fintech Dalenys in handen

Natixis meldt dat het een meerderheidsbelang verworven heeft in het Belgische bedrijf Dalenys, specialist in betaaloplossingen voor retailers en e-tailers.

De Franse bank zal bij het bedrijf Saint-Georges Finance en bij Jean-Baptiste Descroix-Vernier 50,04% verwerven van het kapitaal van de fintech (wat neerkomt op 58,09% van zijn stemrechten).

Conform de Belgische beursreglementering zal deze operatie zodra zij gerealiseerd is, gevolgd worden door een openbaar aankoopbod op de resterende aandelen. De operatie zal gefinancierd worden uit eigen middelen van Natixis.

"Deze operatie maakt de strategische ambitie van Natixis concreet om een van de Europese koplopers te worden in betalingen, in het bijzonder in dienstverlening aan handelaars", zo meldt de bank in een persbericht.

De operatie kadert in de vorming, einde 2016, van een "betaal" business rond Natixis Payment Solutions, NatixIntertitres en S`Money en de overname van de fintech PayPlug.

De telecomactiviteit van Dalenys zal afgestaan worden voorafgaand aan de operatie, die onderworpen is aan het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen..

Click to comment
Programmatic Advertising Summit

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top