Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Proximus breekt records op Rock Werchter

Proximus breekt records op Rock Werchter

De laatste dagen hadden de concerten van Coldplay, het Graspop-festival en Doudou in Bergen al kleur bekend: de Belgen gebruiken hun smartphone steeds intensiever om hun mooie momenten met hun naasten te delen. Dat werd op spectaculaire wijze bevestigd op het Rock Werchter-festival van het voorbije weekend, waarbij Proximus het verkeer van mobiele data op zijn netwerk met 130% zag stijgen tegenover het jaar tevoren.

Dit weekend is het festivalseizoen echt van start gegaan met Rock Werchter, dat vier dagen lang bijna 90.000 mensen per dag verwelkomde en 80 artiesten, met bovenaan de affiche groepen zoals de Foo Fighters, Kings of Leon, Arcade Fire en Imagine Dragons.

Net als andere jaren hebben duizenden festivalgangers onvergetelijke momenten beleefd op de vlakte van Werchter. En om dat te vieren hebben ze massaal hun ervaringen en hun emoties gedeeld met hun naasten, door boodschappen, foto`s en video`s  te sturen via de sociale media!

In totaal werd tijdens de vier dagen van het festival een verkeer van meer dan 15 terabyte aan data genoteerd op het mobiele netwerk van Proximus, wat een stijging is met 130% tegenover de 6,5 terabyte van verleden jaar. Om u een idee te geven wat dit verkeer vertegenwoordigt: 1 terabyte data komt ongeveer overeen met 3 miljoen foto`s gedeeld via WhatsApp.

Dit jaar had Proximus de grote middelen ingezet in Werchter om een netwerk uit te bouwen dat in staat was antwoord te bieden aan zo`n sterke groei van het verkeer, vooral op gebied van data. Voor editie 2017 had Proximus 7 tijdelijke mobiele stations opgesteld, voorzien van 225 3G-cellen en 150 4G-cellen, in totaal dus 375 cellen (tegenover 300 cellen in 2016). De capaciteit van de infrastructuur die zo uitgerold werd op de 3 km² van het evenement, was het equivalent van meer dan drie keer wat in een Belgische stad van 75.000 inwoners geïnstalleerd is (zoals Hasselt of La Louvière bijvoorbeeld). Voor de installatie van deze antennes was de medewerking nodig van een team van 40 mensen voor de aanvang van het festival, en van een tiental technici tijdens de concerten.

Op Rock Werchter had Proximus ook voor het eerst de LTE 2600 technologie uitgerold, en het zal dit ook doen op verschillende andere grote evenementen die deze zomer in België gepland zijn. Met deze technologie kan de capaciteit van het 4G netwerk verdubbeld worden, wat absoluut zijn nut heeft, vermits meer dan 80% van het mobiele dataverkeer vandaag via 4G verloopt.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top