Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Welke les te trekken uit de Petya-aanval?

Welke les te trekken uit de Petya-aanval?

Meer dan 80 bedrijven werden verleden week slachtoffer van de grote aanval met de ransomware Petya. Welke les te trekken uit de Petya-aanval? Maak uw externe backups offline!

Bij de massale aanval verleden week werd gebruik gemaakt van een software om bestanden te vergrendelen en daarna 300 dollar losgeld te vragen. Het is weliswaar moeilijk om zich tegen een dergelijke aanval te beschermen, maar bepaalde maatregelen maken het toch mogelijk om snel terug aan het werk te gaan. Een offsite en offline backup is een van die maatregelen.

Merak, specialist in het beheren en bewaren van archieven, adviseert dan ook aan alle bedrijven om zo vaak mogelijk een backup van het systeem te maken.

"Heel wat bedrijven werken enkel in de cloud. Dat is erg praktisch, maar volstaat niet voor de backups. Sterker nog,  een hacker kan wellicht de hand kan leggen op de online backups, maar de offline backups blijven volkomen ontoegankelijk voor hem. Beschikt u enkel over een online backup, dan zal het u veel tijd kosten om uw systeem te herstarten, terwijl u onmiddellijk terug aan de slag kan met een offline backup", legt Nicolas Uyttenhove uit, woordvoerder van Merak.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top