Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Wie zijn de echte motoren van de digitale disruptie?

Wie zijn de echte motoren van de digitale disruptie?

Een nieuw onderzoek van MIT Technology Review brengt het profiel aan het licht van de belangrijkste spelers in cloud automatisering. Het toont hoe de rollen van finance, HR en informatica evolueren om te beantwoorden aan de behoeften van een organisatie die steeds meer connected wordt.

De verantwoordelijken van Finance en HR lijken de echt belangrijke spelers van de digitale disruptie, dat blijkt althans uit een onderzoek uitgevoerd door MIT Technology Review in opdracht van Oracle. Zo beklemtoont het nieuwe internationale onderzoek "Finance and HR: The Cloud`s New Power Partnership", het belang van de samenwerking tussen de finance en human resources teams binnen een eengemaakte cloud.

Het onderzoek toont tevens aan hoe een globale aanpak van de informatie, verwerkt door financiën en HR, dankzij de cloud technologie, bedrijven in staat stelt om de veranderingen die zij voortdurend moeten implementeren, beter te beheren.

Deze integratie van systemen voor het operationeel beheer (Enterprise Resource Planning of ERP) en het beheer van menselijk kapitaal (Human Capital Management of HCM) vereenvoudigt met name de opvolging en het voorspellen van de personeelskosten in het kader van het opstellen van budgetten. En verbetert ook de samenwerking tussen de verschillende diensten, want 37% van de respondenten meldt dat de cloud helpt om data beter te delen.

Het rapport brengt ook de menselijke factoren aan het licht die de voorwaarde zijn voor het slagen van de implementatie van een cloud, met op de eerste plaats het vermogen van de werknemers om zich aan veranderingen aan te passen.

"Het zijn Finance en HR die steeds meer het initiatief nemen tot strategische transformaties bij bedrijven. In deze context komt de return on investment niet enkel uit financiële besparingen, maar ook uit de nieuwe informatie en het overzicht over de activiteit van het bedrijf dat de cloud aan HR en finance geeft. De menselijke factor blijft nog altijd de sleutel tot het slagen van een bedrijf. Het zal dus niet verwonderen dat de verantwoordelijken van finance en HR de echte motoren zijn van cloud transformatie projecten", zo verklaarde Steve Cox, Vice President Group ERP EPM Product Marketing bij Oracle.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top