Connect with us
woman-sunglasses

Web development

Angst voor het Internet of Things

Angst voor het Internet of Things

IT-bedrijf Cisco waarschuwt voor cyberaanvallen van het "Destruction of Service" type, die veel vernietigender kunnen zijn dan zij lijken. Doordat zij zich verspreiden dankzij de snelle opmars van connected objects, kunnen zij immers ook de back-ups van bedrijven uitschakelen.

Recente cyberaanvallen zoals WannaCry en Nyetya doen zich voor als ransomware, maar kunnen veel vernietigender blijken. Het laatste rapport van Cisco (Midyear Cybersecurity Report) vermeldt dat de "destruction of service" (DeOS) aanvallen immers ook de back-ups van bedrijven kunnen deactiveren. En vermits de bedrijven zo achterblijven zonder de mogelijkheid om hun activiteit te hernemen, kunnen de DeOS aanvallen meer schade veroorzaken dan de traditionele aanvallen.

"Omwille van de snelle groei van het Internet of Things, werken steeds meer bedrijven online. Deze evolutie verbreedt het aanvalsspectrum van de hackers en verhoogt de impact van hun aanvallen", aldus Arnaud Spirlet, Managing Director van Cisco België en Luxemburg.

Het recente verkeer van IoT netwerken met zombie-machines, de IoT botnets, laat vermoeden dat de cybercriminelen een belangrijke DeOS cyberaanval met grote impact voorbereiden die het internet zelf zou kunnen verstoren.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top