Connect with us
woman-sunglasses

Studies

Mobiele en videoreclame: naar nieuwe hoogten

Mobiele en videoreclame: naar nieuwe hoogten

De resultaten van het laatste AdEx onderzoek naar de online reclamebestedingen die in 2016 in Europa gerealiseerd werden, werden officieel bekendgemaakt door het IAB. Kort samengevat valt vooral het offensief zonder voorgaande te onthouden van de mobiele marketing en de videoreclame. Een analyse.

De online reclamebestedingen zijn in 2016 beduidend gestegen; zij vertegenwoordigden een 41,9 miljard euro voor de hele Europese markt, aldus het laatste AdEx onderzoek gepubliceerd door IAB met betrekking tot de online marketingbudgetten in 2016.

Digitale reclame -die de reclame op tv in 2015 al voorbijgestoken was- vertegenwoordigde daarmee in 2016 een bedrag dat 7 miljard euro hoger lag. 2016 is daarmee het 7e jaar op rij dat de online marketingbestedingen ziet stijgen met 2 cijfers. Een markt die vooral voortgetrokken wordt door de budgetten gewijd aan mobiele en videoreclame - formaten die regelmatig profiteren van creatieve innovaties die dankzij hun formats beter in de content van digitale media geïntegreerd worden.

Meer specifiek kent de mobiele reclame een belangrijke stijging van 52,9% jaar op jaar, voor een totaal van 5,4 miljard euro besteed in Europa, terwijl de video van zijn kant een sprong maakt met 21,4% (in totaal 3 miljard euro voor de Europese markt). Resultaten die het mobiele kanaal naar tot nu ongekende hoogten stuwen.

Het onderzoek identificeert ook de belangrijkste markten voor mobiele reclame op het continent. Zoals te verwachten was staat Groot-Brittannië op de eerste plaats met een totaal van 2,6 miljard euro, geïnvesteerd door adverteerders in mobiele marketing, op een afstand gevolgd door Frankrijk (0,7 miljard euro), Italië (0,6 miljard euro) en Duitsland (0,3 miljard euro) dat op de vierde plaats staat. Nederland staat op de 7e plaats met een bedrag van 0,1 miljard euro, hetzelfde als dat van Rusland, Turkije en Polen.

Wat het klassement betreft voor de publicitaire uitgaven in videoreclame, staat België op een verrassende 6e plaats met een totaal van 0,1 miljard euro besteed in dit marketingsegment, vlak voor Nederland (0,1 miljard euro). Bedragen die echter ver achter die van de koploper op de Europese markt liggen, Groot-Brittannië, dat niet minder dan 0,8 miljard euro besteedde aan dit reclamekanaal.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top