Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Awin en affilinet fuseren tot één bedrijf

Awin en affilinet fuseren tot één bedrijf

Axel Springer en United Internet zullen Awin en affilinet samenvoegen om één wereldwijd affilate netwerk te vormen.

Zodra de transactie is afgerond zal Axel Springer, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, 80 procent van het bedrijf bezitten en United Internet de overige 20 procent, waardoor affilinet opgenomen wordt in de Awin organisatie. Het hoofdkantoor van het bedrijf zal gevestigd zijn in Berlijn en geleid worden door Awin CEO Mark Walters.

Voor deze transactie zal Axel Springer alle Awin AG aandelen - die momenteel in bezit zijn van Swisscom (47,5 procent) – overnemen middels een optieovereenkomst.

Mark Walters, CEO van Awin: ”Dit is een spannende tijd voor zowel onze beide organisaties als de gehele industrie. Affiliate marketing trekt een hele nieuwe golf van publishers uit sociale en traditionele media die het kanaal helpen groeien. Het bundelen van de krachten met affilinet zal ons in staat stellen de industrie van de toekomst voor al onze partners te vormen.”

Affiliate marketing netwerk affilinet, dat volledig in eigendom van United Internet is, werd in 1997 opgericht in Duitsland en is actief in de Benelux, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het netwerk heeft zijn hoofdkantoor in München, meer dan 200 medewerkers verdeeld over de acht vestigingen en is verscheidene malen beloond met awards voor prestaties in het performance kanaal. Zo won affilinet onder andere de ‘Publishers Choice of Network Germany’ tijdens de European Performance Marketing Awards in 2016 en de ‘Best Content Marketing Campaign’ tijdens de UK Performance Marketing Awards in 2017. 

Deze fusie zal de positie van Awin als Europees marktleider verder versterken, waardoor extra middelen en investeringen voor zijn internationale ambities mogelijk worden gemaakt. In januari van dit jaar vond de acquisitie van ShareASale namelijk plaats om groei in de VS te stimuleren en recent nog werd een partnership met Commission Factory aangegaan, waardoor klanten van Awin hun bereik kunnen vergroten naar Australië en de APAC regio.

Met de wereldwijde uitrol van zijn nieuwe platform en de recente investering in Influencer Marketing zal Awin de aantrekkingskracht en het bereik van affiliate marketing uitbreiden, waarin het zijn grote netwerk van adverteerders en publishers innovatieve oplossingen en strategische begeleiding biedt. En dit zal de ideale condities creëren voor een beursgang.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top