Connect with us
woman-sunglasses

Market news

70% van de bedrijven doelwit van cyberaanvallen

70% van de bedrijven doelwit van cyberaanvallen

Er gaat geen dag voorbij zonder een cyberaanval of gegevensdiefstal in Europa. Gelukkig bestaan er oplossingen om zich tegen deze gevaren te verweren! Hier enkele onmisbare tips…

In 2016 is het aantal ransomwares met 451% gestegen! Buiten de grote bedrijven vormen ook de KMO een interessant doelwit voor de cybercriminelen. In het 3e trimester 2016 is het aantal cyberaanvallen op KMO verachtvoudigd!

"De KMO besteden minder geld aan hun bescherming, zelfs al beschikken zij over voldoende financiële middelen om bepaalde losgelden te betalen", verklaart Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium/Luxemburg.

Ransomware aanvallen zoals degene die einde juni in Europa voor opschudding zorgde met de "NotPeya" worm, hebben verschillende commerciële functies lamgelegd in wereldwijde organisaties zoals WPP, het grootste netwerk ter wereld van reclame- en communicatieagentschappen.

Of neem nu de "WannaCry" ransomware, een malware die gegevens versleutelt zodat zij onbruikbaar worden. De cybercriminelen eisen dan tot tienduizenden euro losgeld om  de werking van de computersystemen te herstellen.

Gelukkig bestaan er oplossingen om efficiënt deze informaticagevaren te bestrijden.

Enkele regels om uw bedrijf te wapenen tegen cyberaanvallen
Volgens Eric Gryson "blijft preventie de beste strategie om zich tegen de gevaren van ransomware te beschermen". 

De bedrijven moeten echter niet alleen oppassen voor ransomware. De risico`s zijn talrijker en creatiever dan ooit! "Auto`s die verbonden zijn met smartphones, elk toestel dat wij gebruiken is een potentieel toegangspunt voor computerkrakers". De bedrijven moeten vandaag de dag de persoonlijke gegevens van hun klanten beschermen, zoniet raken zij hun goede naam kwijt of riskeren zij zware boetes, waarschuwt de expert.

Bij de oplossingen die er op de markt zijn is het vooral van belang "om ongewenste bezoekers buiten te houden via monitoring oplossingen waarmee men de activiteit van de infrastructuur van een bedrijf kan controleren en de toegang kan verifiëren".

Een ander advies dat evident kan lijken: het is belangrijk om computervirussen te elimineren en tegenhouden. "Heel wat besmettingen met malware kunnen voorkomen worden dankzij een up-to-date antivirussoftware."

Herinneren wij er tot slot aan dat het absoluut noodzakelijk is om een reservekopie te bewaren. "Met back-up oplossingen beschikken de bedrijven altijd over een gemakkelijk terug terzetten reservekopie van hun digitale bestanden. Dit garandeert een optimale bescherming van alle data", besluit de expert bij Ricoh.
 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top