Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De digitale transformatie moet voorkomen dat bedrijven overkop gaan

De digitale transformatie moet voorkomen dat bedrijven overkop gaan

Meer dan één derde van de werknemers meent dat hun bedrijf binnen de 5 jaar over de kop gaat, tenzij er belangrijke veranderingen doorgevoerd worden. Het digitale wordt genoemd als dé sleutel om het gebrek aan productiviteit van de werknemers op te lossen.

Een onderzoek, uitgevoerd door Ricoh Europe, brengt aan het licht dat de Belgische en Luxemburgse werknemers gebruik willen maken van innovatieve digitale oplossingen om hun productiviteit te verhogen.

Concreet meent 53% van de 3.600 ondervraagde werknemers dat de automatiseringstechnologie hen in staat zal stellen om productiever te zijn, terwijl 44% bevestigt dat artificiële intelligentie een positieve impact zal hebben op hun werk.

De werknemers noemen als belangrijkste factoren voor tijdverlies in het dagelijks leven: e-mails (34%) en vergaderingen (37%), zelfs nog voor het pendelen (30%). Toch meent 50% van de werknemers dat betere technologie een positieve impact zal hebben op hun dagelijks werk. Terwijl 47% meent dat deze positieve impact eerder zou ontstaan uit een beter salaris, 24% uit opleidingsmogelijkheden en 18% uit gratis eten.

De werknemers vrezen dat een gebrek aan investeringen in technologieën in de toekomst alleen maar problemen zal betekenen voor de bedrijven. 24% meent dat, als er geen enkele investering gedaan wordt, hun bedrijf binnen de 5 jaar jaren failliet zal gaan. Meer nog, 45%  meent dat hun concurrenten al een technologische voorsprong heeft.

Kortom, "al te veel werktijd zou verloren gaan door taken en processen die geautomatiseerd of gerationaliseerd zouden kunnen worden. Door tijd te winnen laat de technologie werknemers toe om slimmer te werken en zich te focussen op wat een toegevoegde waarde brengt voor hun bedrijf".

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top