Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Sortlist krijgt zijn Spaanse concurrent in handen

Sortlist krijgt zijn Spaanse concurrent in handen

Een duidelijk teken van zijn succes en zijn internationale ambities: Sortlist, het platform om bedrijven en marketingagentschappen met elkaar in contact te brengen, heeft de overname aangekondigd van het bedrijf The Briefers. Deze koploper op de Spaanse markt zal binnenkort omgedoopt worden naar Sortlist.es en hij zal kunnen genieten van alle technologie en het netwerk van de Belgische start-up. De oprichtster, Macarena Vaya Duarte, wordt General Manager voor Spanje.

Sortlist, dat in 2014 opgericht werd, is een "matchmaking" platform tussen marketing agentschappen en bedrijven die de beste partners zoeken voor hun projecten in webdesign, digitale communicatie of reclamecampagnes. Sortlist is gevestigd in Waver maar beschikt tevens over kantoren in Gent, Parijs en nu dus ook in Madrid. Het bedrijf stelt een twintigtal personen tewerk.

Een Spaanse markt in volle bloei
Sortlist richt zich duidelijk tot het buitenland, het wordt immers wereldwijd gebruikt. Elke dag zijn er 30 nieuwe agentschappen die het platform vervoegen en meer dan 100 bedrijven die nieuwe projecten voorstellen. Momenteel zijn er meer dan 20.000 projecten die ingediend werden en miljoenen euro`s aan budgetten die een afnemer vonden. In deze omstandigheden betekent de Spaanse markt dan ook een prachtige opportuniteit voor de Belgische start-up.

"De Spaanse markt is echt heel open en wij hebben veel ambitie ervoor. De bedrijven zijn in volle digitale transformatie en ons platform beantwoordt volledig aan deze problematiek", vertrouwt Nicolas Finat, medeoprichter van Sortlist, ons toe. "Onze aanpak was altijd om in te zetten op plaatselijke talenten en experten. In deze geest hebben wij dan ook beslist om de teugels van Sortlist in Spanje aan Macarena toe te vertrouwen, die de Spaanse markt en zijn specifieke kenmerken perfect kent", voegt Thibaut Vanderhofstadt, eveneens medeoprichter van Sortlist, eraan toe.

"Het project, het team en de technologie van Sortlist hebben mij onmiddellijk overtuigd. Wij delen dezelfde ambitie om een Europese speler van naam te creëren, die in staat is om meer soepelheid en transparantie toe te voegen aan de marketingmarkt", stipt Marcarena Vaya Duarte aan, oprichtster van The Briefers.

De ogen gericht naar Europa
Met deze overname bevestigt Sortlist zijn voornemen om in Spanje het succes te herhalen dat het met name in België en Frankrijk kende. "In Spanje en elders willen de bedrijven kunnen vertrouwen op partners die in staat zijn om hen hun digitale strategie tot een goed einde te laten brengen, in totaal vertrouwen en flexibiliteit", voegt Nicolas Finet eraan toe. "Onze ambities in Spanje zijn duidelijk en wij nemen de nodige tijd om ze uit te voeren. Tegelijkertijd wenden wij nu al onze blik naar de gehele Europese markt".

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top