Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Groei voor de Belgische e-commerce

Groei voor de Belgische e-commerce

In het eerste semester 2017 stegen de online uitgaven met 10%!

De Belgische e-commerce zet zijn groei verder. Van januari tot juni heeft de Belg bijna 5 miljard euro online besteed, wat een groei is met 10% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat is wat blijkt uit de laatste cijfers van BeCommerce.

Momenteel bedragen de totale uitgaven voor 2017 een 4,9 miljard euro. Het was vooral in april, mei en juni dat de e-commerce een forse sprong maakte. De vakvereniging voorziet dat de online uitgaven dit jaar de mijlpaal van 10 miljard euro zullen bereiken, indien de markt zich zo verder blijft ontwikkelen.

Belgen kopen vaker online
Het aantal online aankopen is gestegen met 2%, en bedraagt nu 42,3 miljoen. Het aantal Belgen dat online koopt is ook met 2% gestegen. Dat brengt het aantal online kopers op 7,9 miljoen Belgen.

Dit betekent dat de online aankopen een steeds belangrijker deel van de totale uitgaven van de Belgen vertegenwoordigen. Vandaag wordt 17% van de uitgaven gedaan op het internet.

Het onderzoek van BeCommerce brengt ook aan het licht dat de e-commerce in Wallonië sneller stijgt dan in Vlaanderen, resp. 14% en 13%.

Bron: Retail

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top