Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Google verwerft de Pixel smartphones van HTC

Google verwerft de Pixel smartphones van HTC

Google meldt de overname voor 1,1 miljard dollar (926 miljoen euro) in cash van de afdeling van de Taiwanese fabrikant HTC waar de Pixel smartphones van de Amerikaanse groep vervaardigd worden.

Het filiaal van Alphabet wil zich verder ontwikkelen in het domein van de smartphones. Het heeft daarvoor verleden jaar al Rick Osterloh binnengehaald, die voorheen verantwoordelijk was bij Motorola om de afdeling IT-hardware te leiden.

Met deze operatie versterkt Google zijn engagement in smartphones in het bijzonder en zijn investering in het algemeen in de activiteit van hardwareproductie, zo verklaart de internetgigant in een persbericht.

Deze transactie omvat een niet-exclusief licentieakkoord voor het intellectueel eigendom van de HTC-groep. De Taiwanees zal trouwens nog altijd andere smartphones blijven produceren.

HTC is al lange tijd partner van Google; sommige analisten menen dat de Pixel smartphones goed zijn voor 20% van zijn totaal aantal geleverde smartphones. HTC, dat momenteel de maker is van één op de tien toestellen die wereldwijd verkocht worden, zag echter zijn markaandeel sterk dalen omwille van de concurrentie van Apple, Samsung Electronics en Chinese fabrikanten.

Deze overname betekent de tweede grote uitstap van Google op het domein van het vervaardigen van smartphones. In 2012 heeft de zoekmachine Motorola Mobility gekocht voor 12,5 miljard dollar en twee jaar later verkocht aan de Chinees Lenovo voor minder dan drie miljard dollar.

"Het gaat nog om de eerste stappen van Google op het hardware domein", verklaart Rick Osterloh in een blog, eraan toevoegend dat de groep producten wil aanbieden die de beste software combineren met de beste hardware.

Met een marktaandeel van 89% domineert Android de markt van de mobiele besturingssystemen.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top