Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Proximus stapt in het aandeelhouderschap van Co.Station terwijl Baudouin de Trootsembergh eruit stapt

Proximus stapt in het aandeelhouderschap van Co.Station terwijl Baudouin de Trootsembergh eruit stapt

Co.Station, de community van een 2.000 ondernemers, start-ups, scale-ups, bedrijven, beleggers en influencers in België, meldt dat operator Proximus toetreedt tot zijn aandeelhouderschap, waar het SD Worx, USG en BNP Paribas Fortis vervoegt. Een operatie die mogelijk gemaakt werd doordat BNP Paribas Fortis de aandelen overnam van de man die de structuur heropgestart had na een eerste faillissement: Baudouin de Trootsembergh.

Proximus werkt samen met Co.Station sinds september 2016. Het doel van de provider van telefoondiensten was om beroep te doen op externe partijen om samen de producten van morgen te ontwikkelen door co-creatie, het verdelen van middelen en het creëren van een nieuwe dynamiek op de markt dankzij de ontwikkeling van nieuwe ecosystemen. Door vandaag in het aandeelhouderschap van Co.Station te treden wil Proximus zijn banden versterken met de community van digitale start-ups en scale-ups.

Olivier Peeters, Voorzitter van de Beheerraad van Co.Station: "BNP Paribas Fortis, maar ook SD Worx en USG, zijn verheugd dat Proximus aan hun zijde komt. De intrede van Proximus in ons aandeelhouderschap betekent een formidabele opportuniteit voor onze community, die zich nu samen met de toonaangevende Belgische telecomoperator kan engageren en van  zijn aanwezigheid kan profiteren op strategisch, menselijk, technologisch en commercieel vlak".

BNP Paribas heeft discreet gehandeld om de 20% te kopen die in handen waren van Socialcom en ze aan Proximus aan te kunnen bieden. Socialcom had een samenwerking afgesloten met BNP om 3 jaar geleden de structuur te herstarten. Op dat moment bezat de bancaire structuur de financiële hefboom die nodig was Co.Station genoeg ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Een van de personen die het mogelijk maakten dat Co.Station van de afgelopen drie jaar een succes maakten, doet nu zijn derde "exit" in drie jaar tijd. B. de Trootsembergh zal zich nu 100% wijden aan zijn structuur voor corporation innovation: "Startup Factory". Vooraleer een volgende "exit" te maken, volgend jaar?

Ook Wouter Remaut treft men achter de knoppen aan, Afgevaardigde-beheerder van Co.Station België: "De instap van Proximus in ons aandeelhouderschap zal ons helpen om nieuwe opportuniteiten aan te grijpen en onze community een meerwaarde te geven. Het zal Co.station nog versterken in zijn rol van natuurlijke gateway tussen start-ups en bedrijven".

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top