Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Deliveroo realiseert een nieuwe fondsenwerving van 385 miljoen dollar

Deliveroo realiseert een nieuwe fondsenwerving van 385 miljoen dollar

Deze fondsenwerving valoriseert het bedrijf nu op meer dan 2 miljard dollar - waarmee dit het bedrijf uit de Britse digitale economie wordt met de grootste groei en een van de belangrijkste technologische succesverhalen in Europa.

Deze nieuwe financieringsronde werd geleid door fondsen en accounts geadviseerd door T. Rowe Price Associates, Inc. en Fidelity Management & Research Company, vermogensbeheerbedrijven die reeds grote bedrijven uit de digitale economie begeleid hebben zoals Facebook, AirBnB en Tesla. De huidige investeerders DST Global, General Catalyst, Index Ventures en Accel Partners realiseren eveneens follow-up investeringen, waarmee zij hun positie in het kapitaal van het bedrijf versterken.

De nieuwe fondsenwerving zou Deliveroo in staat moeten stellen om massaal te investeren, zodat steeds meer klanten een bestelling kunnen plaatsen bij een restaurant in hun buurt, en die aan huis te laten leveren. Deze investeringen zullen toelaten om op drie belangrijke hefbomen te werken die prioritair zijn voor de groei van het bedrijf.

Ten eerste, de snelle ontwikkeling van het project rond speciale "Deliveroo Editions" keukens, waarbij de partner-restaurants hun activiteit kunnen ontwikkelen zonder de kosten te moeten dragen die verbonden zijn aan een verkooppunt, terwijl toch ook het maaltijdenaanbod van Deliveroo versterkt wordt en de levertijd voor de klant verbeterd wordt.

Ten tweede, de groei van de technische teams, in het bijzonder de teams gewijd aan de verbetering van de hoogtechnologische tool, het logistieke real time algoritme van Deliveroo en zijn artificiële intelligentie functies. Dit alles met als doel de activiteit van de partners-afleveraars te verbeteren en Deliveroo-producten te blijven ontwikkelen voor de partner-restaurants en de klanten.

En tot slot, de snelle expansie in nieuwe steden en landen, zodat het bedrijf zijn volume aan verkopen kan verhogen.

Henry Ellenbogen, die bij T. Rowe Price New Horizons Fund belast was met deze fondsenwerving, verklaart: "Deliveroo heeft een indrukwekkende premium leverdienst ontwikkeld in meer dan 150 steden over de hele wereld. De beleggers geloven in de teams, die in hun sector tot de best ter wereld behoren, in hun sterke technologische capaciteiten en de relevantie van zijn businessmodel. Wij zijn bijzonder verheugd te zien hoe deze nieuwe fondsenwerving de ontwikkeling van het concept zal steunen van speciale "Deliveroo Editions" keukens en van zijn geografische expansie".

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top