Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Accenture, Avantage en Microsoft verlengen hun samenwerking op vlak van cyber security

Accenture, Avantage en Microsoft verlengen hun samenwerking op vlak van cyber security

Accenture (ACN), Microsoft (MSFT) en Avanade, die al bijna twintig jaar strategische partners zijn, zetten hun strijd tegen de cybergevaren verder.

Dankzij de hoogtechnologische kennis van de verschillende protagonisten heeft deze vruchtbare samenwerking al tal van oplossingen op de markt gebracht om zich te verdedigen tegen cyberaanvallen. Met deze oplossingen konden hun gezamenlijke klanten deze gevaarlijke dreigingen opsporen en bestrijden. En het goede nieuws is dat het partnerschap vernieuwd werd.

Volgens Kelly Bissel, Managing Director bij Accenture Security, "worden de hogere kaders momenteel geconfronteerd met een grote uitdaging, vermits zij grote uitgaven moeten rechtvaardigen voor hun cyberbeveiliging die minder efficiënt blijken dan oorspronkelijk gedacht". Zij vervolgt: "Dankzij deze voortgezette samenwerking kunnen de sterke expertise van Accenture op vlak van cyberbeveiliging, de industrie en de digitale transformatie van bedrijven, gecombineerd worden met de technologische platformen en innovatieve diensten van Microsoft alsook de aandacht van Avanade voor de digitale innovatie in het ecosysteem van Microsoft. Zo kan een antwoord geboden worden op de dringendste uitdagingen van de cyber beveiliging. Samen zullen wij de markt vooruithelpen en onze klanten helpen om beter te besturen en zich beter te wapenen tegen alle mogelijke gevaren die de cyberbeveiliging bedreigen".

Volgens de Accenture Security Index is wereldwijd meer dan 70% van de bedrijven niet in staat om de activa van hun bedrijf te identificeren en te beveiligen tegen cybergevaren. De kosten met betrekking tot deze gevaren hebben bovendien een alsmaar groeiende financiële weerslag op de bedrijven. In 2017 bedroeg het gemiddelde van de kosten met betrekking tot cybercriminaliteit tot 11,7 miljoen dollar per organisatie, wat een stijging is met 23% tegenover het jaar tevoren, aldus een nieuw onderzoek van Accenture en het Ponemon Insitute.

Ann Johnson, Vice President van Microsoft Worldwide, Enterprise and Cybersecurity, verklaart: "Door onze strategische alliantie te verlengen brengen wij de cyberbeveiligingsmogelijkheden en -diensten van Microsoft samen met de beveiligingsdiensten van Accenture en de implementatie-expertise van Avanade, om zo toegang te verzekeren tot gepersonaliseerde, volledige beveiligingssystemen, een opvolging van hun implementatie en speciale vaardigheden die de bedrijven tijdens hun hele levensduur beschermen".

De aangeboden diensten in cyberverdediging zullen vergezeld gaan van een spitstechnologische kennis van de bedreigingen en zullen om te beginnen drie belangrijke domeinen omvatten:

Managed Security Operations: verbetering van het beheer van de bestaande beveiligingsdiensten van Accenture, door de integratie van de laatste nieuwe beveiligingsproducten van Microsoft en bewakings- en controlediensten die snel reageren op beveiligingslekken, op een manier specifiek gericht naar de cloud, een hybride omgeving en on-site.

Incident Respons Support: een gezamenlijke, globale en collaboratieve team-aanpak waarbij gebruik gemaakt wordt van tools en er processen geïntegreerd zijn om de klanten te laten terugkeren naar een normaal verloop van de operaties na een belangrijke inbreuk op de beveiliging.

Integrated Threat Hunting: De ervaring van de drie bedrijven bij hun respons op incidenten uitdiepen, om efficiënt de zwakke plekken bloot te leggen die voorheen niet gekend waren.

"In een wereld van continue cybergevaren, is het essentieel om de juiste strategie en technologie te bezitten om de bedrijven in staat te stellen beveiligd te zijn en te blijven", aldus Chris Miller, Chief Technology Officer bij Avanade. "Door de troeven van Accenture, Microsoft en Avanade te versterken zullen deze nieuwe  mogelijkheden bij cyberbeveiliging zorgen voor een aangepaste ondersteuning om de gemeenschappelijke klanten te verdedigen tegen de meest geavanceerde dreigingen, terwijl zij toch ook ertoe gebracht worden om te innoveren voor de toekomst en in alle vertrouwelijkheid te werken in een digitale wereld."

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top