Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

De app itsme beschikbaar vanaf vandaag voor alle klanten van Belfius

De app itsme beschikbaar vanaf vandaag voor alle klanten van Belfius

Vanaf 9 oktober 2017 kunnen klanten van Belfius Bank zich voortaan op Belfius Direct Net aanmelden en hun verrichtingen tekenen met hun smartphone en de app itsme. itsme geeft elke Belgische burger met een smartphone en een identiteitskaart een unieke en beveiligde mobiele identiteit. itsme werkt op basis van de combinatie smartphone, simkaart en een persoonlijke geheime code voor alle mogelijke toepassingen. Ze is dus extreem veilig en bijzonder makkelijk in gebruik. 

itsme werd op 30 mei 2017 gelanceerd en is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de drie grote mobiele providers en de vier grootbanken van het land (waaronder Belfius) in de vorm van een consortium -- Belgian Mobile ID – en de Belgische federale overheid. itsme is een digitale identiteit waarmee gebruikers zich eenduidig kunnen authenticeren, verrichtingen kunnen bevestigen of officiële documenten kunnen ondertekenen. En dat alles met één en dezelfde 5-cijferige persoonlijke geheime code of met je vingerafdruk voor alle mogelijke toepassingen. Dankzij itsme hebben ze  niet langer een rist wachtwoorden, gebruikersnamen, tokens of kaartlezers nodig: één enkele app en één enkele geheime code volstaan om toegang te krijgen tot de verschillende digitale diensten die de partners van het project aanbieden. Door itsme te integreren in Belfius Direct Net (meer dan 700 000 actieve gebruikers, 4 miljoen sessies per maand), ondersteunt Belfius volop de ontwikkeling van deze digitale identiteit waarmee België tot de voorhoede van de digitalisering behoort en waarvan het toepassingsgebied de komende maanden en jaren zonder enige twijfel zal toenemen dankzij een reeks nieuwe diensten.

Nog makkelijker en sneller

Voor de klanten van Belfius Bank vormt itsme dus een alternatief voor de Belfius bankkaartlezer. Al kunnen ze die natuurlijk wel blijven gebruiken om aan te loggen en transacties te bevestigen op Belfius Direct Net. Deze nieuwe methode om zich te identificeren als je een bankverrichting uitvoert, werkt sneller en bovendien heb je geen bankkaartlezer meer nodig. De app sluit helemaal aan bij de intentie van Belfius om steeds beter in te spelen op de verwachtingen en behoeften van zijn klanten.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top