Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Google snelt Puerto Rico ter hulp

Google snelt Puerto Rico ter hulp

Na de verwoestende doortocht van orkaan Maria op Puerto Rico wordt het Caraïbische eiland geteisterd door een humanitaire crisis.  

De Amerikaanse Federal Communications Commission heeft vrijdagavond groen licht gegeven aan een voorstel van Alphabet, de moedermaatschappij van Google, om de mobiele telefoondiensten in Puerto Rico voor een deel te herstellen dankzij zendballonnen. De federale autoriteiten schatten vrijdag dat 83% van de mobiele telefoonposten nog buiten dienst waren.

Deze ballonnen werden sinds 2013 ontwikkeld in het kader van het project "Loon", een van de futuristische initiatieven van het "X" labo van Alphabet. Dit project werd oorspronkelijk opgericht om de internetdekking in slecht bediende streken te verbeteren. Google heeft aangestipt dat het de herstelling van een beperkte communicatiecapaciteit met de erkende telefoonprovider in Puerto Rico wil ondersteunen.

Google is niet het enige privébedrijf dat tot de actie overgaat. Ook Elon Musk, CEO van Tesla, heeft zijn hulp aangeboden aan de autoriteiten van het eiland om de elektriciteit te herstellen. Mark Zuckerberg van zijn kant heeft een gift van 1,5 miljoen dollar geschonken en op zijn Facebook-pagina aangekondigd dat hij alles zal doen om het eiland terug met het internet te verbinden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top