Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Bpost verwerft Radial om zijn e-commerce oplossingen verder te ontwikkelen

Bpost verwerft Radial om zijn e-commerce oplossingen verder te ontwikkelen

Bpost heeft maandag bekend gemaakt dat het het Amerikaanse bedrijf Radial overgenomen heeft voor 820 miljoen dollar, om zo zijn aanbod uit te breiden en de ontwikkeling van de logistieke e-commerce oplossingen van bpost te bespoedigen.

Gezien de hoge vlucht van e-commerce behoort de ontwikkeling van logistiek rond pakjes tot de meest veelbelovende sectoren in de huidige digitale wereld. Bpost wil met de overname van Radial innoveren in die sector. Het Belgisch bedrijf wil zo profiteren van de logistieke bevoorradingsketen voor e-commerce, door een grensoverschrijdend aanbod met sterke meerwaarde aan zijn klanten aan te bieden. Met Radial zal bpost kunnen rekenen op het succes van de activiteiten die Landmark Global in de Verenigde Staten had, om zijn aanwezigheid te versterken in een van de grootste landen ter wereld, die actief zijn in de e-commerce, en om zijn aanbod aan producten uit te breiden in de hele logistieke waardeketen.

Radial is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde `omnichannel` logistieke en technologische oplossingen voor e-commerce, met hoofdkantoor in Pennsylvania. In 2016 heeft Radial de fulfilment van meer dan 306 miljoen stuks gerealiseerd voor zijn retail-klanten, via 24 fulfilment centra. Buiten een belangrijke verankering in de Verenigde Staten brengt deze overname ook een indrukwekkende waaier aan expertise en competenties met zich mee met betrekking tot de ontwikkelde e-commercemarkt. Radial biedt tevens geïntegreerde diensten aan zoals betaal- en fiscale diensten en bescherming tegen fraude, naast fulfilment en klantendienst voor merken en retailers.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, verklaart: "Ik ben erg trots op deze overname, die een grote sprong voorwaarts betekent in de realisatie van onze groei-ambitie en die ons toelaat om deel uit te maken van de koplopers in de sector van de aan e-commerce gewijde logistiek, zowel in de Benelux, in Europa, als wereldwijd. Ik ben ervan overtuigd dat wij, door geïntegreerde en homogene logistieke oplossingen voor e-commerce te bieden aan onze Europese en Amerikaanse klanten, hen zullen helpen om hun activiteiten te verhogen. De expertise en competenties van de Radial-medewerkers zijn complementair en zij zullen ons helpen om op te klimmen tot koploper in de e-commerce logistiek. Ik ben erg verheugd om de medewerkers van Radial te mogen verwelkomen in onze bpost-familie."

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top