Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Microsoft Ventures kondigt Innovate.AI aan: een zoektocht naar start-ups die de toekomst van Artificiële Intelligentie wereldwijd vorm geven

Microsoft Ventures kondigt Innovate.AI aan: een zoektocht naar start-ups die de toekomst van Artificiële Intelligentie wereldwijd vorm geven

Microsoft Ventures, Madrona Venture Group, Notion Capital en Vertex Ventures Israel gaan op zoek naar veelbelovende start-ups op het domein van artificial intelligence. Hiervoor hebben zij Innovate.AI georganiseerd, een internationale wedstrijd voor jonge bedrijven in Noord-Amerika, Europa en Israël. Een totaal van 3,5 miljoen dollar aan risicokapitaal en 2 miljoen dollar in Azure-credits zal onder de winnaars verdeeld worden.

Start-ups die gebruik maken van artificiële intelligentie voor applicaties, diensten of softwareplatformen, kunnen hun projecten  indienen op de website van Microsoft Ventures. Zij komen zo in aanmerking voor één van de vier prijzen die investeerders voorzien hebben voor deze wedstrijd. Voor elke regio zal er een eerste prijs van een miljoen dollar in risicokapitaal en 500.000 dollars in Azure-credits uitgereikt worden.

Microsoft Ventures voorziet een vierde prijs voor het project dat als geen ander onze maatschappij wil verbeteren. Deze "AI for Good" prijs bedraagt 500.000 dollar in cash en eenzelfde bedrag in Azure-credits.

"Voor Microsoft ligt de toekomst bij de AI-technologie", verklaart Nagraj Kashyap die aan het hoofd staat van Microsoft Ventures. "Artificiële intelligentie is een doorslaggevende facilitator voor innovatie in onze maatschappij. Samen met onze partners willen wij het potentieel van AI wereldwijd ontwikkelen".

Ook Belgische start-ups worden aangespoord om hun projecten in te dienen. Zij moeten echter aan enkele voorwaarden voldoen: niet meer dan vier miljoen dollar opgehaald hebben en, uiteraard, een product, dienst of platform aanbieden dat AI gebruikt of wil gebruiken.

De start-ups moeten zich voor 31 december 2017 inschrijven. Tien finalisten die in aanmerking komen voor de eerste prijs, zullen weerhouden worden na een selectie die uiterlijk 15 maart afgesloten wordt.  In de lente zullen de finalisten dan hun project moeten verdedigen tijdens het tweede lui van Innovate.AI. De Europese "finale" zal in Londen plaats hebben.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top