Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Gentse start-up Sensolus haalt 2,75 miljoen euro op

De Gentse start-up Sensolus haalt 2,75 miljoen euro op

Sensolus ontwikkelt een energiezuinige GPS tracker. Met deze som wil het bedrijf zijn sales en business teams versterken.

Twee jaar geleden lanceerde Sensolus de STICKNTRACK, een GPS-tracker met een autonomie van vijf jaar, en dat met gewoon twee AA-batterijen. Het systeem maakt gebruik van het IoT (Internet of Things) netwerk van het bedrijf Sigfox uit Toulouse, dat onlangs zijn activiteiten in ons land geopend heeft.

Eerder dit jaar kon dit jonge, in Gent gevestigde bedrijf Airbus overtuigen om zijn GPS-tracker te gebruiken. Sensolus zorgt ervoor dat de luchtvaartfabrikant in real time de recycleerbare transportverpakkingen van vliegtuigonderdelen kan volgen tussen verschillende internationale fabrieken via het Sigfox-netwerk. De poolbasis Prinses Elisabeth op Antarctica is eveneens uitgerust met dit IoT netwerk.

Op zijn website heeft Sensolus bekendgemaakt dat het 2,75 miljoen euro opgehaald heeft bij de Belgische investeringsfondsen Capricorn ICT Arkiv en Quest for Growth. "Dit geld zal Sensolus toelaten om tot buiten de Europese grenzen te groeien. Het zal ervoor zorgen dat wij onze sales en business teams sterk kunnen uitbreiden."

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top