Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Facebook verwerft de polling app tbh

Facebook verwerft de polling app tbh

Facebook heeft tbh gekocht, een vriendelijke polling app die bij de Amerikaanse jongeren een daverend succes heeft.

Tbh, kort voor "To be honest" ("om eerlijk te zijn") is een polling app die drie maanden geleden gelanceerd werd. De app beroemt zich erop de "enige anonieme app te zijn met positieve vibes". De app, bedacht voor mensen van 12 jaar en ouder, laat studenten toe om anonieme polls te maken.

"Tbh en Facebook hebben een gemeenschappelijk doel: een community uitbouwen en de mensen dingen laten delen op manieren die ons verbinden", zo verklaarde Vanessa Chan, woordvoerder van Facebook maandag. Zij voegt eraan toe: "Met de middelen van Facebook kan tbh zich verder blijven ontwikkelen en positieve ervaringen uitbouwen".

Facebook heeft de financiële voorwaarden van het akkoord niet onthuld, noch de juiste datum van de overname van tbh. Met de overname van tbh voegt Facebook een nieuwe app toe aan het arsenaal dat het uitvouwt om Snapchat te counteren. Alhoewel de app enkel in een handvol Amerikaanse staten actief is, werd de app in de laatste weken door meer dan 5 miljoen mensen gedownload. Verleden maand was tbh een van de meest gedownloade gratis apps in de App Store.

De vier oprichters van tbh zijn naar Californië verhuisd om te gaan werken op het HQ van Facebook in Silicon Valley. Bij Facebook zullen zij verder blijven werken aan de app. Tbh zal echter een stand-alone app blijven, te downloaden in de App Store.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top