Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Brussel verhardt de privacyregels op het web

Brussel verhardt de privacyregels op het web

De Europarlementsleden hebben donderdag gestemd voor strengere privacyregels bij messaging- of maildiensten zoals WhatsApp of Skype, door die af te stemmen op die van telecomoperatoren.

Deze week hebben de Europarlementsleden zich gebogen over de messaging- en maildiensten, en zij spraken zich uit voor een verstrenging van de privacyregels. Om dit te doen hebben zij grote internetspelers zoals WhatsApp of Skype willen onderwerpen aan dezelfde normen als die voor telecomoperatoren. Tot nu was immers de `e-Privacy` wetgeving niet van toepassing op messaging.

De nieuwe versie van de tekst zou operatoren en dienstverleners verplichten om de vertrouwelijkheid van de communicaties van de gebruikers te waarborgen, en hun toestemming te verkrijgen vooraleer ze op het internet te mogen volgen en hen doelgerichte reclame aan te bieden.

Internetbrowsers zouden bovendien verplicht worden om doelgerichte reclame, gebaseerd op de surfgewoonten, niet standaard toe te laten.  De gebruikers zouden expliciet de sites toelating moeten geven om cookies op hun computer te plaatsen. Het zou de sites voortaan ook verboden zijn om de gebruikers toegang tot hun content te ontzeggen indien zij weigeren om getraceerd te worden.

De nieuwe `e-privacy` wetgeving is echter nog niet afgerond - zij zal het voorwerp uitmaken van een compromis van de Lidstaten, die over deze materie nog verdeeld zijn. De Europese Volkspartij, de belangrijkste groep die in het Europees Parlement vertegenwoordigd is, heeft zich tegen de nieuwe versie uitgesproken, omdat zij meent dat die de innovatie zou afremmen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top