Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Multipharma lanceert e-commerce website die patiënten digitale faciliteiten aanbiedt terwijl de band met hun apotheker behouden blijft

Multipharma lanceert e-commerce website die patiënten digitale faciliteiten aanbiedt terwijl de band met hun apotheker behouden blijft

Multipharma lanceert de eerste website in België die niet alleen de mogelijkheid biedt om parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen te kopen of te reserveren, maar ook om geneesmiddelen op voorschrift te reserveren.

Het idee van de website is om klanten het beste van beide werelden te kunnen bieden: enerzijds de nabijheid en het advies van deskundigen, anderzijds het gemak om producten digitaal te reserveren of te kopen. Vandaag de dag worden apothekers geconfronteerd met de toenemende concurrentie van online verkopers van parafarmaceutische producten en voorschriftvrije geneesmiddelen. Hun rol is echter niet beperkt tot die van een eenvoudige verkoper. Apothekers vervullen immers ook een functie als contactpersoon voor patiënten. Daarnaast verschaffen ze klanten ook advies en staan ze in voor hun opvolging. Een rol die door de minister van Volksgezondheid werd erkend toen begin oktober het programma van de “huisapotheker" werd gelanceerd.

Het streefdoel is kwaliteitsgezondheidszorg voor iedereen: nabijheid, kwaliteitsadvies, continuïteit van het contact met patiënten en personalisering. Ook wil Multipharma de mogelijkheden van de digitale technologieën benutten om het leven van patiënten makkelijker te maken. De website stelt iedereen in staat om het advies van zijn of haar apotheker in te winnen, maar tegelijk te genieten van de snelle beschikbaarheid van geneesmiddelen of welzijnsproducten in een van de 300 verkooppunten in ons land. De producten kunnen overal in België afgeleverd worden (voor wat wettelijk is toegestaan). Het nieuwe platform biedt klanten de volledige keuzevrijheid om welzijnsproducten en voorschriftvrije geneesmiddelen te kopen, voorschriftplichtige geneesmiddelen te reserveren, vragen te stellen, de producten thuis te laten bezorgen of in de apotheek af te halen.

“Mensen hebben behoefte aan een persoonlijk menselijk contact, en dat maakt ons werk ook zo bijzonder. Maar vandaag kan de klant ook genieten van het gemak die de digitale technologie ons biedt. We hebben onze nieuwe website ontworpen in een geest van complementariteit, maar tegelijk hebben we de website ook gebaseerd op onze waarden als coöperatie”, verklaart Fabienne Bryskère, gedelegeerd bestuurder van Multipharma. “Onze visie is een visie van dienstverlening die aansluit bij de hedendaagse maatschappij, waarbij de klant kan rekenen op advies, een gepersonaliseerde opvolging en volledige keuzevrijheid.”

 

 

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top