Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

De Pixel 2 van Google stuntelt erop los

De Pixel 2 van Google stuntelt erop los

Met zijn smartphones Pixel 2 en 2XL, die enkele dagen geleden gelanceerd werden voor 649 dollar, wil Google de concurrentie aangaan met Apple.

Google heeft zondag verklaard dat het wou nagaan of de schermen van de Pixel 2 een probleem hebben met een blijvende afdruk van het beeld, nadat er hierover berichten verschenen waren in het blog AndroidCentral na het toestel een week gebruikt te hebben. Deze blijvende afdruk (zogenaamde "burn-in") verschijnt normalerwijze pas na enkele jaren gebruik.

"Wij nemen alle berichten over een probleem ernstig en onze ingenieurs onderzoeken het zeer snel", zo verklaarde Mario Queiroz, Vice President van Google belast met de Pixel-producten, aan Reuters. "Wij zullen hier meer over zeggen zodra wij relevante informatie hebben".

Google had daarvoor al gezegd dat het een nieuwe software zou kunnen uitbrengen, nadat gebruikers melding maakten van een blauwe weerschijn op het scherm van de Pixel 2XL 6 inch. Het toestel is voorzien van een nieuwe OLED-technologie die volgens Google "de kleuren natuurlijker en preciezer weergeeft".

Gebruikers en media merken ook geklik op tijdens de gesprekken en spreken over een slechte Bluetooth-verbinding tussen de Pixel 2 en andere hardware.

Het filiaal van Alphabet heeft vrijdag beloofd dat het klanten zou terugbetalen die 30 dollar meer moesten betalen voor de Pixel 2, aangeboden door een reseller van de operator Verizon Wireless. Dat supplement "was een vergissing", verontschuldigt Google zich.

Het bedrijf heeft tevens de prijs moeten verlagen van een adapter die het toestel moet verbinden met luidsprekers, van 20 naar 9 dollar, om die op gelijke hoogte te brengen met een vergelijkbare adapter voor de iPhone.

Verleden weekend had Google tot slot zijn kopers verwittigd dat de levering van hun Pixel 2 soms wel eens met een maand vertraagd zou kunnen worden, tot einde november, aldus het blog AndroidPolice en verschillende gebruikers op de forums van de website Reddit. Volgens klanten zou Google een gratis hoesje aanbieden, waarvan de prijs start aan 40 dollar.

Google heeft niet meteen commentaar gegeven. Het bedrijf heeft verleden maand zwaar ingezet op smartphones, door een hardware development team van HTC over te nemen voor 1,1 miljard dollar. Het aandeel van Google heeft 1,9% verloren op Wall Street en stond op 985,54 dollar.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top