Innoviris lanceert de Women Award in Technology and Science

Vandaag is slechts 25% van de afgestudeerden in een wetenschappelijke en technische richting een vrouw. Het is dan ook dringend nodig om jonge vrouwen te sensibiliseren hoe belangrijk het is dat zij wetenschappelijke studies aanvangen. Het is in deze context dat Innoviris zijn nieuwe actie WATS lanceert, Women Award in Technology and Science.

post-image-3

De campagne wil verschillende profielen van vrouwelijke wetenschappers in de schijnwerpers zetten en ervoor zorgen dat de kandidaten rolmodellen worden voor de jonge Brusselsen. Katrien Mondt, Algemeen Directeur van Innoviris, verklaart: "Als vrouw, afkomstig uit de wereld van academisch onderzoek en nu actief op het gebied van het onderzoeksbeleid, ben ik mij bewust van de hindernissen die jonge meisjes en vrouwen kunnen tegenkomen. Ik kan alleen maar enthousiast zijn wanneer ik het talent zie van de 6 geselecteerde kandidaten, en ik hoop van ganser harte dat de WATS actie de dingen wat vooruit kan doen gaan. Het is belangrijk dat men kan zeggen `Ja, het is mogelijk!`. Niet alleen voor de jonge meisjes zelf, maar ook om onze maatschappij te verbeteren… Een maatschappij waar elk talent naar waarde geschat wordt."

Afspraak op de site http://www.wats.brussels om er de verschillende presentatievideo`s te bekijken die door de kandidaten gerealiseerd werden! Stemmen kan tot einde januari 2018. Een affichecampagne gaat begin 2018 van start in de straten van Brussel. Tijdens het slotevenement op 25 februari 2018 zullen de kandidaten met het meeste stemmen van de internauten het tegen elkaar opnemen voor de WATS-jury: Béa Ercolini, Lieven Scheire, Patrice Goldberg, Steven Stroeykens, Isabella Lenarduzzi en Caroline De Vos zullen de wetenschapsvrouw van het jaar kiezen. Falida Laanan, Staatssecretaris voor Wetenschapsonderzoek, zal de prijs aan de laureate overhandigen.

Back to top button
Close
Close