Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Telenet neemt de Belgische ICT-integrator Nextel over

Telenet neemt de Belgische ICT-integrator Nextel over

Nextel, een filiaal van TelelinQ nv, is actief bij grote bedrijven, KMO, zorginstellingen, non-profitorganisaties en openbare besturen. Het filiaal heeft een vestiging in Wommelgem en Zaventem en het stelt 315 mensen tewerk.

Telenet stelt vast dat er op de professionele markt een groeiende behoefte bestaat aan globale oplossingen, en dat het noodzaak is om zich tot één enkele gesprekspartner te richten voor telefoon- en netwerkdiensten. "De Telenet-groep wil zijn groei verderzetten. Deze overname zal haar toelaten om bijkomende expertise te verwerven en zo globale oplossingen voor bedrijven te bedenken, te bouwen en te beheren", zo kondigt de telecomgroep aan in een persbericht.

Vandaag levert Telenet Business deze diensten vooral aan kleine bedrijven, en het wil die in de toekomst ook, op vraag van zijn klanten, aan middelgrote en grote bedrijven aanbieden, als aanvulling op het bestaande partnernetwerk.

Met de overname van Nextal is Telenet Business beter in staat om aan die verwachting te beantwoorden, bijvoorbeeld met globale oplossingen zoals telefooncentrales in de cloud, geïntegreerde LAN / WiFi, Unified Communications & Collaboration oplossingen (UCC), videobewaking en toegangscontrole van gebouwen. NEXTEL levert deze diensten momenteel al aan meer dan 5.000 klanten, op 10.000 sites.

John Porter, CEO van Telenet: "Ik ben verheugd dat wij een akkoord gevonden hebben over de overname van NEXTEL. Hiermee kan Telenet Business een stap vooruit zetten en zijn groei van de laatste jaren verderzetten".

Peter Roelens, CEO van TelelinQ: "Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie Telenet / Nextel de activiteiten van onze klanten bijzonder zal stimuleren, doordat zij een grotere voorsprong kunnen nemen op hun markt. Voor de medewerkers van NEXTEL is Telenet bovendien de ideale omgeving voor de ontwikkeling van hun ambities en creativiteit".

"Nextel en Telenet Business vullen elkaar bijzonder goed aan: Telenet Business is een belangrijke speler op vlak van connectiviteit en gegevensbeveiliging. In combinatie met de expertise van een integrator zoals NEXTEL zullen wij in staat zijn om de professionele klanten die dat wensen een integrale oplossing aan te beiden, als aanvulling op ons partnernetwerk", beklemtoont Martine Tempels, Senior Vice President bij Telenet for Business.

De overname van TelelinQ NV omvat diens filialen NEXTEL nv, NEXTEL Telecom Solutions NV, de afdelingen van de Belgische integrator bij het bedrijf, en TelelinQ Distribution & Finance NV, de provider van verhurings- en leasingoplossingen van ICT-apparatuur. Deze activiteiten zijn goed voor een omzet van een 47 miljoen euro in 2016.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top