Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Drivy zet zijn expansie verder en gaat van start in het Verenigd Koninkrijk

Drivy zet zijn expansie verder en gaat van start in het Verenigd Koninkrijk

Drivy, het autoverhuurplatform dat koploper is in Europa en 1,5 miljoen gebruikers en 50.000 voertuigen telt, lanceert zijn dienst in Londen. Na een succesvol jaar in België is het de bedoeling van Drivy om tegen einde 2018 zijn dienst in alle grote steden van het Verenigd Koninkrijk uit te rollen.

Deze aankondiging kadert in de internationale uitbreidingsstrategie die de startup uitgewerkt heeft na zijn laatste fondsenwerving van 31 miljoen euro in april 2016. Drivy verstevigt zo zijn positie als Europese koploper voor car-sharing - het dekt nu zes landen: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, België en dus ook het Verenigd Koninkrijk. België, dat het vijfde land was waar het platform sinds juni 2016 opereert, telt momenteel meer dan 20.000 gebruikers en 1.500 voertuigen.

In enkele weken tijd heeft Drivy al heel wat Londenaars overtuigd, zowel particulieren als professionelen, om hun voertuig via het platform te verhuren. Meer dan 100 wagens zijn al beschikbaar voor verhuring, waarvan een dertigtal voorzien is van de Drivy Open technologie.

"De Londenaars hebben het concept van gedeelde mobiliteit omarmd, of dat nu via car-sharing is, carpoolen, of het huren van fietsen. Wij verheugen ons erop om het succes van Drivy in Londen te reproduceren met hetzelfde win-win aanbod dat onze groei in andere steden aandrijft: autobezitters hun voertuig laten verhuren wanneer zij het niet gebruiken, en stedelingen de mogelijkheid bieden om een wagen dicht bij hen te huren", legt Paulin Dementhon uit, CEO en oprichter van Drivy.

Drivy wil zijn dienst snel ontwikkelen in de Britse hoofdstad, om die daarna over het hele grondgebied uit te breiden. "Het is onze bedoeling om tegen 2018  in alle grote steden van het Verenigd Koninkrijkaanwezig te zijn", stipt Paulin Dementhon aan.

Car-sharing biedt een oplossing die zowel flexibel is als perfect geschikt voor het mobiliteitsprobleem in de grote Europese steden. "Met Drivy stellen wij de stedelingen in staat om zich gemakkelijk te verplaatsen, door zich te bevrijden van de beperkingen die verbonden zijn aan het bezit van een auto. Het autodelen laat bovendien een frisse wind waaien door de steden door de verkeersopstoppingen in zijn centra te verminderen", voegt de oprichter van Drivy eraan toe. Volgens een onderzoek van ADEME, het Franse Agentschap voor milieu en energiebeheer, kan elke gedeelde wagen tien voertuigen vervangen en 9 parkeerplaatsen vrijmaken.

Met de ontwikkeling van Drivy Open, de technologie waarmee men de deuren van het voertuig kan ontsluiten vanop de smartphone, heeft Drivy de on-demand-toegang tot het voertuig aanzienlijk vereenvoudigd. Het jonge bedrijf kan rekenen op een snelle groei en expansie om zijn ambitie op lange termijn te ondersteunen: op elke straathoek een auto beschikbaar voor verhuur.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top