Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Eerste 5G-Life Campus van België opent de deuren

Eerste 5G-Life Campus van België opent de deuren

Ericsson en Corda Campus lanceren samen de eerste 5G-Life Campus van België in Hasselt. De 5G Life campus zal liggen op de Corda Campus, een technologiepark in een zone die operator neutraal is. De 5G Life Campus wordt volledig geconnecteerd met het Onderzoeks- en Ontwikkelingslabo van Ericsson in het Duitse Aken. Dat O&O-labo heeft al diverse internationale pilootprojecten rond 5G lopen.  

Met de eerste Belgische 5G Life Campus willen Ericsson en Corda Campus de Belgische industrie een testomgeving bieden. Daar kan de industrie nieuwe applicaties ontwikkelen en uittesten door gebruik te maken van de nieuwste technologieën voor de volgende generatie van mobiele netwerken. En dat een aantal jaar voordat 5G commercieel beschikbaar is in België.

“Corda Campus is een hoogtechnologische campus waar meer dan 200 innovatieve bedrijven elke dag werken aan nieuwe producten en diensten. Samen met Ericsson zetten we de eerste 5G-Life campus van België op poten en geven we bedrijven de kans om sneller te groeien en klaar te zijn voor de toekomst.” zegt Raf Degens, Directeur van Corda Campus

“Ericsson en Corda Campus willen Belgische bedrijven en start-ups de kans geven om sleutelspelers te worden in de ontwikkeling van 5G. De 5G-Life Campus helpt hen de digitalisering in ons land en in Europa te versnellen. De 5G-Life Campus maakt deel uit van het Europese 5G-programma dat Ericsson met andere bedrijven en Europese instellingen lanceerde. Het zal bijdragen aan de ontwikkeling van de Belgische economie en extra jobs creëren.”  aldus Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson BeLux

De 5G-Life Campus is gevestigd binnen de Corda Campus, een leider op vlak van hightech in het hart van de EUREGIO. Start-ups en bedrijven kunnen zich er vestigen.  De eerste 5G-Life Campus zal in het eerste trimester van 2018 de deuren openen. Dat is ruim voordat de nieuwe generatie mobiele technologie commercieel beschikbaar zal zijn.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top