Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De bazen van Emakina Group genomineerd voor

De bazen van Emakina Group genomineerd voor

Brice Le Blévennec en Karim Chouikri zijn goed op weg om verkozen te worden tot "Managers van het jaar". De awards van de "Belgische CEO van het jaar", uitgereikt door het magazine Trends - Tendances, zijn een `big deal` op de markt.  

Het befaamde tandem aan het hoofd van het agentschap Emakina Group, Brice en Karim, behoort tot de kandidaten die geselecteerd werden omwille van hun verdienste bij het beheer van hun bedrijf, zijn expansie, zijn innovatie, de uitstekende commerciële balans, het succes op de aandelenmarkten of een combinatie van deze verschillende factoren.

Het agentschap Emakina Group is immers een grote machine in de Belgische en Europese digitale sector, met ambitieuze internationale doelstellingen. In een sterk geconcentreerde sector blijft het digitaal agentschap de overnames opstapelen terwijl het in Europa verder blijft groeien. Vandaag stelt het bedrijf bijna 800 mensen tewerk, terwijl de twee CEO`s, Brice Le Blévennec en Karim Chouikri in Azië en de Verenigde Staten aan de slag gaan.

De originele tandem aan het hoofd van Emakina
De originele tandem die Emakina sinds januari 2014 leidt is perfect complementair. Enerzijds Brice Le Blévennec, medeoprichter in 2001 van het eerste digitaal agentschap in België; hij speelt de rol van visionair door te bepalen welke technologieën belangrijk zijn, en de pijlers voor ontwikkeling te bepalen en de sectoren tot wie zich te richten. Anderzijds de discrete Karim Chouikri - aandeelhouder van Emakina geworden in 2003 - die aan het hoofd staat van operaties, financiën en overnames.

Eind 2016 stelde de Emakina groep niet minder dan 785 personen tewerk in negen landen, waarvan ongeveer 400 in België. Emakina combineert groei en overnames: sinds 2007 heeft de groep al meer dan vijftien bedrijven geïntegreerd in België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden. Er blijven nog enkele "grote stukken" aan het landschap toe te voegen (Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) om overal in Europa aanwezig te zijn.

Maar dat weerhoudt het duo er niet van om nog verder te kijken. Via zijn agentschap The Reference opent het een kantoor in New York en lanceert het zijn eerste bruggen naar Azië. Met een duidelijke ambitie: een wereldwijde aanwezigheid!

Stay tuned om te weten of de tandem gekroond zal worden tot "Manager van het jaar 2017", en of het  voor die titel Marc Raisière, CEO van Belfius Bank, zal opvolgen.


 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top