Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

DrongeGrid verwerft de technologieën van Vito om internationaal te groeien

DrongeGrid verwerft de technologieën van Vito om internationaal te groeien

De Belgische start-up die het gebruik van drones combineert met machine learning, verwerft beeldbewerkingstechnologieën bij het onafhankelijk onderzoekscentrum Vito in Mol. Een transfer van innovaties die de start-up in staat zou moeten stellen om zijn positie in bepaalde strategische industrieën te consolideren.

De start-up DroneGrid -die kan rekenen op de steun van accelerator Start it @KBC- kondigde een technologisch partnerschap aan, waardoor de twee partijen een samenwerking op lange termijn beginnen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen.

De start-up wil zichzelf wereldwijd onderscheiden met zijn oplossing waarbij het gebruik van drones gecombineerd wordt met artificial intelligence algoritmes (machine learning) om tal van industriële processen te verbeteren.

Een oplossing die bijvoorbeeld er al voor gezorgd heeft dat de beheerders van honderden commerciële zonnepaneelparken automatisch konden ontdekken welke zonnepanelen niet werken.

Deze technologie-overdracht moet de relevantie van het wereldwijde platform voor het beheer van luchtbeelden, genomen door de DroneGrid drone, verbeteren, in het bijzonder voor de energie-, mijn- en infrastructuurindustrieën.

"Er zijn maar weinig spelers in de sector die over een platform beschikken dat, zoals het onze, gebouwd is rond de principes van eenvoud en schaalbarheid", aldus een verheugde Vishal Punamiya CEO van DroneGrid.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top