Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Microsoft en Proximus werken samen om de innovatie in Wallonië te stimuleren

Microsoft en Proximus werken samen om de innovatie in Wallonië te stimuleren

Het Waals Gewest en Microsoft zullen de ontwikkeling van het digitale ecosysteem in het zuiden van het land verderzetten via het Microsoft Innovation Center. Met nu ook de technologische steun van Proximus om te experimenteren met IoT projecten en de digitale transformatie te ondersteunen, in het kader van het Digital Wallonia-plan.

De Minister van Digitalisering, Pierre-Yves Jeholet, en Microsoft hebben de vernieuwing bekend gemaakt van hun samenwerking in het Microsoft Innovation Center, dat voortaan de digitale transformatie van de Waalse ambachtslui en KMO voor ogen heeft.

Proximus vervoegt nu het publiek-private partnerschap als structurele partner van het innovatiecentrum voor een periode van 5 jaar. Een eerste concreet project van dit partnerschap: de oprichting van het IoTLab, dat een ruimte zal bieden voor experimenten rond het Internet of Things.

"De ambitie van het Microsoft Innovation Center Wallonië om de toegang te democratiseren tot de nieuwe technologieën is actueler dan ooit met de komst van de cloud, het Internet of Things en artificiële intelligentie in de vele tools die door onze bedrijven gebruikt kunnen worden", aldus Bruno Schröder, National Technology Officer, Microsoft BeLux.

De nieuwe missie voor het Waalse innovatiecentrum zal draaien rond de digitale transformatie, het Internet of Things (IoT), de big data, zonder de Artificiële Intelligentie te vergeten.  Het Waalse Gewest zal dus kunnen rekenen op de innovatieve capaciteiten en de middelen van Microsoft, alsook die van operator Proximus. Die laatste zal het MIC hosten in zijn gebouw in Bergen en zal technische middelen en mankracht ter beschikking stellen. Met name via het IoTLab dat de Waalse bedrijven een ruimte zal aanbieden voor experimenten rond het Internet of Things.

"Via zijn samenwerking met het MIC wil Proximus de bedrijven aanmoedigen om de nieuwe technologieën in te voeren en de ontwikkeling faciliteren van nieuwe oplossingen rond het Internet of Things".

Als eerste bijdrage aan het nieuwe IoTLab zal Proximus zijn nieuwe EnCo-platform ter beschikking stellen van ontwikkelaars en partners, om nieuwe digitale oplossingen en applicaties te ontwikkelen. Buiten het EnCo-platform biedt Proximus ook IoT development kits aan en een verbinding met het LoRa netwerk waarmee de connected objects gegevens kunnen uitwisselen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top