2017 volgens Google

De webgigant maakte bekend welke trefwoorden in het jaar 2017 het meest opgezocht werden op zijn zoekmachine. Zoekopdrachten met een sterke stijging, die tonen welke onderwerpen het populairst zijn bij de Belgen. Een analyse.

post-image-3

"De overzichten van de zoektrends geven een weerspiegeling van de onderwerpen die een land het afgelopen jaar bezighielden", verklaart Michiel Sallaets, Communication Manager van Google Benelux.

2017 was een "normaal" jaar. De sociale media, die voornamelijk op de smartphone gebruikt worden, blijven enorm populair. Van Snapchat en Tinder tot Instagram.

De realityshow maakt een sterke entree, net zoals erg bekende presidenten zoals Donald Trump, Emmanuel Macron, Frank Underwood.

De technologieën blijven een actueel onderwerp, zowel voor mensen die niet weten hoe die te bedienen, als voor de fans van hi tech toestellen.

De iPhone 8 staat volop in de belangstelling bij de Belgen vermits hij op de vierde plaats staat, terwijl het laatste nieuwe toestel van Apple, de iPhone X, slechts op de 13e plaats staat.

Het Eurovisie songfestival blijft enorm populair bij onze landgenoten, net zoals de Ronde van Frankrijk.

En tot slot verdienen de verliefde zielen in België ook een mooie vermelding, met de vele zoekopdrachten naar dating sites.

De top 15 van de zoekopdrachten in België
  1. Facebook – inloggen
  2. Eurovisie 2017
  3. torrent9
  4. iPhone 8
  5. Ronde van Frankrijk 2017
  6. Temptation Island 2017
  7. HD stream
  8. orange
  9. Secret Story 11
10. Tui
11. Hotmail – inloggen
12. About you
13. iPhone X
14. Stranger Things
15. Snack
Het volledig overzicht van de Belgische zoektrends vindt u online op de link: trends.google.be/2017

Back to top button
Close
Close