Connect with us
woman-sunglasses

Web development

Hoe de fiscus zijn data centraliseert

Hoe de fiscus zijn data centraliseert

Belnet, het Belgische netwerk dat verantwoordelijk is voor het internetknooppunt, heeft zopas het project WANFIN voltooid voor de FOD Financiën. Dat betekent dat 193 regionale kantoren van de openbare dienst nu verbonden zijn met de centrale administratie.

Belnet maakt bekend dat het het WANFIN-project tot een goed einde gebracht heeft voor de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD Financiën). De operatie omvatte het verbinden van 193 kantoren van de FOD Financiën met de zetel in Brussel, via de overname, ontwikkeling en exploitatie van het Wide Netwerk Area (WAN). En nu legt het de grondslag voor toekomstige projecten bij andere diensten van de federale overheid.

In totaal heeft Belnet in twee en een half jaar 273 nieuwe netwerkverbindingen gecreëerd en ongeveer 22.000 gebruikers gemigreerd. De organisatie moest onder andere rekening houden met tal van operationele factoren zoals Taks-on-web.

Concreet heeft de FOD Financiën niet alleen zijn kosten met 15 tot 20% verminderd, maar het heeft ook de bestaande breedband tussen de verschillende sites met tien vermenigvuldigd.

Dankzij de ultramoderne infrastructuur (backbone) van Belnet zal de FOD Financiën in de toekomst beter kunnen voldoen aan de eisen van de eindgebruikers.

Ter herinnering, Belnet is de federale overheidsdienst die sinds 1993 ervoor zorgt dat de Belgische universiteiten, hogescholen, onderzoekscentra en openbare diensten toegang hebben tot internetdiensten met een hoge snelheid.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top