Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Waarom de smartphone onvermijdelijk wordt bij het online aankopen

Waarom de smartphone onvermijdelijk wordt bij het online aankopen

De Belgen gebruiken hun smartphone steeds vaker om hun kerstaankopen te doen: 70% van de gebruikers koopt nu zijn geschenken online! Er zijn verschillende redenen die dit gedrag verklaren.

Uit een onderzoek, uitgevoerd door telecomoperator Orange bij 1.064 klanten, blijkt dat 8 Belgen op 10 momenteel bezig zijn met het ritueel van de kerstaankopen. En 72% ervan koopt geschenken online.

Het onderzoek toont bovendien aan dat steeds meer klanten hun kerstaankopen gedeeltelijk of geheel online verrichten. De opmerkelijkste trend in het online gedrag is het gebruik van de smartphone als favoriet toestel.

Bijna de helft van de ondervraagden -die zegden online te kopen- gebruikt zijn mobiele toestel om kerstgeschenken te kopen en 20% bevestigt dit jaar nog meer geschenken via zijn smartphone te bestellen.

Waarom? Vooral omdat zij graag hun aankopen doen waar het hen uitkomt (70%). Meer dan één online koper op twee doet beroep op zijn smartphone om te profiteren van de vele cadeau-ideetjes en gemakkelijk de status van zijn bestelling te kunnen raadplegen.

De online aankoop is populair bij de gebruikers: de helft van de respondenten geeft toe online te kopen om de producten sneller te laten leveren dan ze in de winkel te gaan halen.

Een derde van de respondenten geeft trouwens toe een hekel te hebben aan het shoppen in overvolle winkels. Terwijl de helft van de respondenten ook overtuigd is dat de online aankopen goedkoper zijn.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top