Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Nieuw financieringsrecord voor de Belgische start-ups

Nieuw financieringsrecord voor de Belgische start-ups

De jonge innovatieve starters trekken elk jaar meer fondsen aan om hun ontwikkeling te ondersteunen. In 2017 werden er niet minder dan 100 operaties gerealiseerd in België, voor een totaal van 358 miljoen euro financiering. Een record!

Het gaat zeer goed met de Belgische markt van innovatieve start-ups, die elk jaar record na record neerzet. En dan vooral dankzij het commerciële succes dat de bedrijven hebben die zich specialiseren in de analyse en het beheer van "big data", iets waarin ons land bijzonder goed in is.

2017 heeft hiermee een nieuwe mijlpaal bereikt door het globaal bedrag te overschrijden van de in 2015 geregistreerde financieringen, namelijk 350 miljoen, en dit dankzij twee belangrijke fondsenwervingen die recent gerealiseerd werden, die van OTA Insight (analyse van data in hotelbeheer) en MobileXpense (Travel & Expense management) voor een totaal van 40 miljoen euro.

Onze jonge starters zijn er zo dus in geslaagd om niet minder dan 358 miljoen euro op te halen om hun ontwikkelingsprojecten te financieren. De kaap van 100 transacties werd voor het eerst gerond in ons land, voor een gemiddeld bedrag per fondsenwerving dat naar schatting boven de 3,6 miljoen ligt.

De Belgische markt wordt vooral getrokken door de start-ups gespecialiseerd in de analyse van big data. Zo hadden de grootste transacties die dit jaar gerealiseerd werden, betrekking op de Brusselse start-ups Collibra (47 miljoen euro), OTA Insight (20 miljoen) en MobileXpense (20 miljoen)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top