Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Atos werkt samen met Portima om de eerste digitale onderschrijving van verzekeringscontracten te lanceren in België

Atos werkt samen met Portima om de eerste digitale onderschrijving van verzekeringscontracten te lanceren in België

De volledige digitalisering van het proces biedt een groot gebruiksgemak en zorgt voor minder papierverbruik.

Atos, internationale koploper in digitale transformatie, meldt dat het een alliantie afgesloten heeft met Portima, markteider in applicaties voor zelfstandige makelaars in België. Samen lanceren ze "PortiSign on Mobile", de eerste oplossing op de Belgische markt waarmee klanten verzekeringsdocumenten snel, efficiënt en in alle veiligheid kunnen tekenen op hun smartphone of tablet. De oplossing werkt op het Atos Canopy Orchestrated Hybrid Cloud en op de infrastructuur van Portima.

Na eerder al aan verschillende innovatieve projecten samengewerkt te hebben, lanceren Atos en Portima "PortiSign on Mobile". Deze toepassing, die in de volledige "BRIO4YOU" software van Portima geïntegreerd is, is een première voor België. Hiermee kunnen klanten op hun smartphone of tablet verzekeringsdocumenten ontvangen, lezen en ondertekenen. De gebruiker moet hiervoor een beveiligde procedure doorlopen om zijn digitale identiteit te registreren, en daarna moet hij enkel nog een PIN-code ingeven.

Om te kunnen werken in dergelijke performante omgeving, heeft Portima beslist om een deel van zijn omgeving te migreren naar de `Atos Canopy Orchestrated Hybrid Cloud`. Hierdoor kan het gebruik maken van een echt flexibel `pay as you use` model, en bijkomende capaciteit of vermogen tot dataverwerking inschakelen indien nodig.

Volgens Claude Rapoport, Algemeen Directeur en Lid van het Directiecomité van Portima, biedt deze nieuwe oplossing een antwoord op een specifieke behoefte in de verzekeringswereld: "Bij het proces om een verzekeringspolis af te sluiten, begeleiden verzekeringsmakelaars hun klanten vaak vanaf het moment dat zij een offerte doen tot aan de ondertekening van een contract. En dat brengt over het algemeen heel wat paperassen met zich mee. Tenzij zij BRIO4YOU gebruiken, waarmee zij het hele proces digitaal kunnen afhandelen.  Nu kunnen wij daar ook het elektronisch ondertekenen van documenten aan toevoegen, ook op het mobiele toestel, dankzij gekwalificeerde elektronische certificaten die de EU-reglementering 910/2014 (eIDAS wetgeving) eerbiedingen met betrekking tot elektronische transacties in de binnenmarkt van de Europese Unie".

"Atos is er trots op om als vertrouwenspartner gekozen te zijn om deze innovatieve oplossing te implementeren", voegt Antoine Kerrinckx eraan toe, Algemeen Directeur van Atos voor België. "Hiermee kunnen alle betrokken partijen administratieve documenten verminderen door het hele proces te digitaliseren, of dat nu op een mobiel toestel of traditionele desktopcomputer is, en hebben zij op elk moment, waar zij maar wensen, vanop elk mogelijk toestel, toegang tot de digitale documenten."

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top