Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Kortrijkse start-up Smappee bekroond op de CES)-beurs in Las Vegas

De Kortrijkse start-up Smappee bekroond op de CES)-beurs in Las Vegas

De start-up, die zijn activiteit in 2013 opstartte, verkoopt zijn energiemonitors al in meer dan 92 landen.

2018 zou slechter kunnen beginnen voor het jonge bedrijf Smappee. De start-up van Stefaan Grosjean werd op de Consumer Electronics Show (CES) van Las Vegas, bekroond met een Innovation Award voor Smappee Plus, de laatste evolutie van zijn energiemonitor. "Dat is een mooie erkenning, en het bewijs dat men als Belgisch bedrijf op wereldwijde schaal kan innoveren", vertrouwt hij aan onze collega`s van L`Echo toe.

Maar wat is Smappee? Het gaat om een monitor -of liever om twee monitors- waarmee u uw energieverbruik kan meten (water, gas en elektriciteit). Het systeem werkt via een app op tablet of smartphone, en het toont u in real time uw verbruik. De gebruiker behoudt dus een overzicht van alle energiestromen in zijn woning en kan zo gemakkelijk besparen of een defect toestel opsporen. Als de app vaak vergeleken wordt met Shazam, dan is dat omdat de monitor via artificiële intelligentie de melodie van de verschillende toestellen die in uw huis aan- en uitgaan kan "horen".

Smappee Plus biedt de mogelijkheid om het verbruik van complexere installaties te meten, zoals warmtepompen of de herlaadpaal van elektrische wagens. Een verbetering waarmee de Kortrijkzaan op een zeer concurrentiële markt het verschil kan maken.

Met deze bekroning hoopt Stefaan Grosjean zijn groei te stimuleren, een plaats op de Amerikaanse markt te veroveren en nieuwe partnerschappen af te sluiten met grote bedrijven, met KMO`s, met hardware resellers of zelfs met openbare plaatsen die hun ecologische afdruk willen verkleinen. De oprichter wil in de toekomst zijn applicatie nog verder verrijken door onder andere een vergelijking aan te bieden van de energieleveranciers. Mooie projecten om te volgen…

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top