Connect with us
woman-sunglasses

International

Vertraging van de iPhone: Apple laat zijn gebruikers de keuze

Vertraging van de iPhone: Apple laat zijn gebruikers de keuze

Na beschuldigingen van een geprogrammeerde veroudering, zal Apple een update uitbrengen om de levensduur van de batterij te evalueren en het gebruik ervan te optimaliseren.

Na een stroom kritiek, die volgde op de toegeving eind december dat oudere iPhones opzettelijk vertraagd zouden worden om hun batterij te sparen, heeft de groep van Tim Cook beslist om te reageren.

De CEO kondigde tijdens een gesprek op de Amerikaanse zender ABC aan, dat de bezitters van een iPhone binnenkort de keuze zouden hebben om al dan niet hun toestel te vertragen, afhankelijk van de staat van de batterij. De groep zou in de volgende weken een update moeten uitbrengen waarmee de bezitters van een iPhone kunnen zien wat de staat van hun batterij is en op basis daarvan handelen.

De update van iOS 11 zou in bètaversie beschikbaar moeten zijn begin februari, vooraleer hij algemeen uitgerold wordt begin maart.

"Het is rationeel om deze mogelijkheid aan te bieden" in plaats van een gratis verandering van de batterij, "maar iedereen verwacht om op een bepaald moment een nieuwe batterij te moeten kopen", zo verzekert de baas van Apple, die de prijs van de vervanging verlaagd heeft.

Sinds enkele maanden hebben heel wat boze gebruikers en verenigingen een klacht ingediend in Frankrijk, de Verenigde Staten en Rusland.

"Batterijen in slecht veroorzaken een risico op ongewenste herstart", voegde Tim Cook eraan toe om zijn keuze te rechtvaardigen, en hij verzekerde dat het diende om "de gebruikerservaring" te verbeteren. Een beslissing die, volgens hem, genomen werd omwille van het gebruik van lithium-ion batterijen die meer moeite hebben om aan de vele requests van de telefoongebruiker te antwoorden wanneer zij ouder worden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top