Connect with us
woman-sunglasses

Campaigns

Ontdek de originele app van Toyota om de verkeersveiligheid te verbeteren

Ontdek de originele app van Toyota om de verkeersveiligheid te verbeteren

De app, Safe & Sound, werd ontwikkeld door Saatchi & Saatchi London. Toyota wil hiermee jonge chauffeurs sensibiliseren voor de gevaren van het gebruik van een smartphone achter het stuur.

23% van de jonge chauffeurs (jonger dan 34) gebruikt zijn smartphone minstens één keer per traject in de wagen. Nog een vaststelling: één nieuwe chauffeur op vijf zal een ongeluk hebben in de loop van het eerste jaar dat hij rijdt. En natuurlijk zijn de ouders ongerust wanneer hun zoon of dochter achter het stuur kruipt.

Om die ongerustheid weg te nemen had Toyota het briljante idee om de Safe & Sound app te ontwikkelen. Die blokkeert namelijk alle meldingen van de sociale media en de inkomende oproepen zodra de wagen begint te rijden (wordt via de API van Google Maps geactiveerd vanaf 15 km/u).

Bovendien is het alom geweten dat er niets erger is voor een jongere dan publiek te schande gezet te worden. Toyota maakt daar gebruik van om zijn app nog wat pittiger te maken.  Wanneer de smartphones van de twee generaties "gekoppeld"  worden, dan synchroniseert de app de Spotify accounts van de jonge chauffeurs en hun ouders. Als de jonge chauffeur zijn smartphone gebruikt tijdens het rijden, of als hij de snelheidslimiet overschrijdt, zal zijn Spotify playlist vervangen worden door… die van zijn ouders. Om dus zijn eigen playlist te kunnen beluisteren, moet de jongere zich houden aan de snelheidslimiet en zich verre van een mobiel toestel houden. Een origineel en ludiek idee van het Japanse merk, om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

 

 De app is beschikbaar in de Google Play Store.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top