Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Mitral Technologies haalt meer dan 3,2 miljoen euro op

Mitral Technologies haalt meer dan 3,2 miljoen euro op

Met deze fondsenwerving zal de startup Mitral Technologies een nieuwe medisch hulpmiddel kunnen ontwikkelen voor een minimaal invasieve behandeling van regurgitatie van de mitralisklep.

De startup Mitral Technologies kondigt een fondsenwerving aan van meer dan 3,2 miljoen euro (met Meusinvest en business angels) die haar in staat zal stellen om een nieuw medisch hulpmiddel te ontwikkelen voor een zo weinig mogelijk invasieve behandeling van mitralisregurgitatie.

Dit MedTech bedrijf, dat oorspronkelijk in de Verenigde Staten gelanceerd was door Jean-Paul Rasschaert, dokter Luigi Tozzi en professor Piergiorgio Tozzi, heeft in december 2017 zijn activiteiten naar België verplaatst. In de volgende weken zal Mitral Technologies zich vestigen op de volledig nieuwe site Val Benoit in Luik.

Jean-Paul Rasschaert, CEO van Mitral Technologies, heeft beslist om zijn volgende project in het Luikse te installeren "omwille van de wetenschappelijke en financiële opportuniteiten die in deze regio beschikbaar zijn. En dan vooral op vlak van wetenschappelijke samenwerking (met CHU in Sart-Tilman uiteraard), maar ook omwille van het hoog niveau van specialisatie van het personeel dat beschikbaar is in de regio."

De Groupe Meusinvest toonde zijn grote belangstelling om Miral Technologies naar de provincie Luik te brengen door zijn beslissing om het project te ondersteunen. "Wij menen dat dit project een echt ontwikkelingspotentieel heeft en dat het van echte economische waarde is. Het versterkt een opkomende cardiologische cluster in de Luikse regio en dan met name na de recente vestiging van Miracor", verklaart Marc Foidart, Deputy General Manaer van Meusinvest.

Door zich in Val Benoit te vestigen zal Mitral Technologies een nauwe samenwerking ontwikkelen met de afdeling cardiologie van CHU en met onderaannemers van de regio, en dan vooral met het Wetenschappelijk Park van Sart-Tilman.

De regurgitatie van de mitralisklep is een pathologie die in Europa en de Verenigde Staten meer dan 4 miljoen patiënten treft. De chirurgische behandeling is, omwille van zijn sterk invasieve karakter, niet geschikt voor patiënten waarvan de algemene toestand teveel achteruitgegaan is. Dat zijn 2 miljoen patiënten (50%) en voor hen zijn nog enkel palliatieve zorgen beschikbaar. Mitral Technologies heeft een hulpmiddel ontwikkeld waarmee deze patiënten verzorgd kunnen worden via een niet-invasieve toegangsweg (door gebruik te maken van natuurlijke wegen, het vasculair systeem), om de regurgitatie te behandelen.
 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top