De Belgen van Showpad investeren in de Franse startup Spendesk

De opgehaalde fondsen zullen gebruikt worden om de Europese expansie te versnellen en de ontwikkeling van het product een boost te geven.

post-image-3

Spendesk, opgericht in Parijs in 2016 binnen de startup studio eFounders, wil de KMO helpen om de controle over hun uitgaven terug in handen te krijgen, door eenvoudige en traceerbare betaalmiddelen aan hun teams aan te beiden. En dat terwijl de personeelsleden ook meer autonomie krijgen in hun werk.

Spendesk heeft hiermee een fondsenwerving van 8 miljoen euro afgerond. Onder leiding van Index Ventures, met de deelname van business angels zoals Michaël Benabou, medeoprichter van Vente Privé, Laurent Asschers en de oprichters van Showpad -Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere- wil deze operatie de ontwikkeling van de Fintech in Europa versnellen. De jonge telg had een jaar geleden al 2 miljoen euro opgehaald.

Spendesk wil zijn personeelsbestand verdubbelen (zelfs verdrievoudigen) om zijn team te versterken, dat momenteel uit 25 medewerkers bestaat. Hiervoor zal het met name ingenieurs, ontwikkelaars, maar vooral marketingprofielen aanwerven (product en content).

Back to top button
Close
Close