Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Un-Mute, het nieuwe Belgische platform voor het organiseren van concerten via crowdfunding

Un-Mute, het nieuwe Belgische platform voor het organiseren van concerten via crowdfunding

Het platform Un-Mute, opgericht door vier jonge Brusselaars, wil de Belgische muziekscène ontvoogden door zonder onderscheid artiesten te producen die door hun fans gekozen worden.

Het jonge team biedt een innovatief en interactief platform aan, dat de artiest rechtstreeks in contact brengt met de toeschouwer, en maakt van die laatste een echte concertproducer. Waarom is dit concept vernieuwend? Gewoon doordat het financieringssysteem de verschillende protagonisten geen enkel risico laat lopen. Een woordje uitleg.

Wanneer een artiest zich inschrijft in de groepencataloog, opteert hij voor een datum en een zaal. Zijn evenement wordt zo "virtueel" gecreëerd. Daarna kunnen de fans, net als bij een klassiek concert, plaatsen kopen. Als het minimumaantal plaatsen bereikt is, zal het concert echt plaats vinden. Zoniet wordt het evenement geannuleerd en worden de fans terugbetaald.

Heel wat concertzalen hebben al gezegd bereid te zijn om de 100% Belgische artiesten van het platform te verwelkomen. In Brussel is dat het geval voor Atelier 210, Bouche à Oreille, Tentation, Garcia Lorca, Sazz'n Jazz en andere. In Waals-Brabant hebben La Ferme de Biéreau, Zik-Zak, Rideau-Rouge en Acte3 zich bereid verklaard.

Un-Mute is momenteel actief in zalen in het hele Waalse - Brusselse gewest. Het team staat trouwens op het punt om zijn site te vertalen om de dienst snel aan Vlaamse artiesten te kunnen aanbieden.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top