Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Onbeperkt mobiel internet gaat van start in België

Onbeperkt mobiel internet gaat van start in België

Orange biedt voor het eerst de mogelijkheid om "onbeperkt" te surfen. Of toch bijna…

Orange kondigde aan dat een van zijn tariefplannen omgevormd wordt naar `onbeperkt` voor bepaalde klanten. De `Arend` formule zal het "eerste abonnement in België zijn met een onbeperkt mobiel datavolume".

Het slechte nieuws is dat deze wijziging gepaard gaat met een prijsstijging. Maar vooral, dat het "slechts" om een forfait gaat van 10 of 20 GB "fair use", afhankelijk van het geval. Boven dat quota wordt de snelheid beperkt tot 512 kb/s. In het buitenland zullen extra kosten gefactureerd worden zodra diezelfde grens overschreden wordt.

Voor Test-Aankoop is het echter een belangrijke stap die in België gezet wordt.  "Over het algemeen genomen is dit een uitstekende zaak voor de telecommarkt", meent David Wiame, telecomspecialist bij Test-Aankoop. Met een prijs van €40 per maand is de formule van Orange verleidelijk en beduidend competitiever dan wat zijn rechtstreekse concurrenten aanbieden.

"Orange tracht een bepaalde greep te houden op zijn netwerk", legt David Wiame uit aan onze collega`s van Le Soir. En het is eigenlijk ook logisch, omdat de gebruikers in de verleiding zouden komen om hun WiFi-lijn op te geven om de verbinding van hun smartphone e delen met hun computer. Door de formule aan banden te leggen, wil de operator eenvoudigweg zijn gecombineerd aanbod niet overschaduwen".

Aan €40 per maand is de formule van Orange in elk geval aantrekkelijk en zou zij een positief effect moeten hebben op de markt: er wordt dan ook vol ongeduld uitgekeken naar de reactie van Base en vooral Proximus in de volgende weken…

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top