Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

DHL Express opent officieel nieuwe ‘Brussels Hub

DHL Express opent officieel nieuwe ‘Brussels Hub

Brussel, DHL Express, wereldwijd marktleider in logistieke en expressdiensten, opent vandaag haar nieuwe regionale hub op Brussels Airport in het bijzijn van Ken Allen, CEO DHL Express en prominenten uit de overheden en zakenwereld.

Nieuwe hub verviervoudigt potentieel

De nieuwe hub van 36.500m² (inclusief kantoren) verviervoudigt bijna de capaciteit van DHL Express in Brussel en creëert 200 nieuwe jobs. Er werken vandaag reeds 1.200 mensen op de hub, op een totaal van bijna 5.000 DHL medewerkers in België. Op volle capaciteit kunnen de twee automatische sorteersystemen van de hub tot 42.000 pakjes per uur verwerken. DHL Express heeft hierbij ook aandacht voor de specifieke eisen van klanten uit verschillende sectoren, waaronder de biotechnologische, farmaceutische, technologische, automobiel en e-commerce sectoren.

Feestelijke inhuldiging 

Tijdens het officiële openingsevent in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit François Bellot, en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, werden 200 gasten uit de zakenwereld verwelkomd in de hub. Verschillende klanten van DHL, zoals voetbalclub RSC Anderlecht, lederwarenproducent Delvaux en ontwikkelaar van modulaire aluminium systemen Aluvision, beschreven waarom DHL Express en de hub zeer belangrijk zijn voor hun respectievelijke werkingen. Ook vertelden werknemers over hun ervaringen in de nieuwe werkomgeving. Gasten konden genieten van een authentieke DHL-geïnspireerde dans- en muziekvoorstelling en kregen ook de kans om de hub te bezoeken en meer te leren over de werking.

Hub in logistieke hart van Europa speelt cruciale rol in DHL Express netwerk

De nieuwe hub, een van de vijf grootste DHL hubs in de wereld, fungeert zowel als een internationale hub als als een transitiehub. Als internationale hub beantwoordt ze aan de grote capaciteitsnood van de Europese distributiecentra, ondersteunt ze de groei van e-commerce in België en helpt ze Belgische KMO’s hun enorme exportpotentieel te verwezenlijken. Vanuit Brussel kunnen pakjes niet alleen verstuurd worden over heel Europa, maar ook rechtstreeks naar Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. De nieuwe hub is ook een belangrijke transitiehub voor DHL. 50-60% van de pakjes worden via België naar hun eindbestemming doorverzonden. Zo is de hub een belangrijke schakel in het Europees en globaal netwerk van DHL Express.

Ken Allen, CEO DHL Express zegt: “Brussel speelt een cruciale rol in het wereldwijde DHL Express netwerk. De Brusselse Hub is een van onze grootste hubs wereldwijd en speelt door haar ligging in het logistieke hart van Europa ook een belangrijke rol in de connectiviteit van bedrijven uit deze regio met de wereld. Deze nieuwe hub is een belangrijk deel van ons globaal investeringsplan en zal onze groei, de efficiëntie van ons netwerk en de hoge kwaliteit waarvoor onze klanten naar DHL Express komen, ondersteunen.

Danny Van Himste, Managing Director van DHL Express Belux, zegt: “De nieuwe hub biedt ons de mogelijkheid om een nog betere service te bieden aan onze klanten. We kunnen België helpen nog beter verbonden te zijn met Europa en de wereld. Zo spelen we volop in op de noden van klanten van verschillende maten en van alle industriële sectoren in de Belgische markt. Door de extra capaciteit, snelheid en flexibiliteit die de hub ons biedt, zouden nationale grenzen geen belemmering mogen zijn voor onze klanten.”

Groei van nieuwe jobs in de hub presteert boven verwachting

De hub heeft bovendien 3 jaar sneller dan verwacht voor 200 extra jobs gezorgd. DHL Express wilde tegen 2020 1.200 personen tewerkstellen op de hub, maar dat doel werd nu reeds bereikt. Dit toont aan dat de investering noodzakelijk was om de groei veilig te stellen.

De hub zet ook in op het milieu. In het kader van DHL’s GoGreen programma vermindert de hub het bedrijf’s ecologische voetafdruk met 768 ton CO² per jaar dankzij ondermeer efficiëntere sorteertechnologieën en een verbeterde isolatie. Bovendien zet de nieuwe hub sterk in op optimale werkomstandigheden op vlak van ergonomie en veiligheid – ze voldoet bijvoorbeeld aan de TAPA ‘A’ veiligheidsstandaarden.

Koen Gouweloose, Vice President van DHL Brussels Hub, zegt: “Deze nieuwe hub is een goed voorbeeld van de nieuwste ontwikkelingen inzake logistieke spitstechnologie. Ze staat ons toe nog meer pakjes, nog sneller en efficiënter te verwerken. Zo kunnen we als hub onze belangrijke rol in het netwerk opnemen. Bij dit alles besteden we bijzondere aandacht aan de veiligheid en arbeidsomstandigheden van onze 1.200 medewerkers die op hun beurt ervoor zorgen dat de klanten de fantastische service krijgen die ze van DHL Express verwachten.”

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top