Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Actito naar de Nieuwe Wereld

Actito naar de Nieuwe Wereld

Achttien jaar na zijn lancering kondigt ACTITO, dat kan bogen op een team van meer dan 80 medewerkers en een groei van meer dan 100% in Frankrijk in 2017, de opening van een filiaal in Canada aan. Het kantoor zal dienen als uitvalsbasis voor de overzeese ontwikkeling.

De keuze voor deze vestiging was voor de hand liggend omdat België en Quebec veel raakpunten hebben, zoals de Franse taal en de tweetaligheid”, verklaart Benoît De Nayer, medeoprichter en Managing Director van Actito. “Bovendien heeft de dynamiek van deze regio inzake de ontwikkeling van informatietechnologieën enerzijds en de gevoeligheid voor de bescherming van consumentengegevens anderzijds, ons nog meer gemotiveerd.”

Actito, dat het licht zag in 2000, kwam sterker dan ooit uit de ontploffing van de internetzeepbel, overleefde twee economische crisissen en brak door als Belgisch bedrijf in Parijs. Het moge dus duidelijk zijn dat het team van oprichters uit hetzelfde hout gesneden is als de pioniers uit Canada’s hoge noorden. Naast deze ambitieuze geografische ontwikkeling is het momenteel vooral de GDPR die, gezien zijn impact op het vastleggen, opslaan, beveiligen, behandelen, verrijken en transformeren van gegevens die even gevoelig als strategisch zijn, een hoofdrol opeist bij de expert in klantenbeheer. 

Benoît De Nayer, jurist van opleiding, benadrukt: “De Canadese ondernemingen – zeker de exporteurs naar Europa – zijn zeer alert voor de bescherming van gegevens en vertrouwen ze liever toe aan Europese spelers dan aan hun Amerikaanse buren, omdat het beschermingsniveau in Europa even hoog of hoger ligt dan de Canadese regels vereisen.” ACTITO, dat zijn servers in België heeft, is dus goed geplaatst om in te spelen op de ‘privacy economy’.

Het Noord-Amerikaanse agentschap van ACTITO zal geleid worden door Aleksandra Logist, zelf Belgische en al meer dan 7 jaar inwoner van Quebec. Aleksandra bezit uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van digitale marketing, een domein waarin ze al haar hele carrière uitblinkt.

“Deze nieuwe uitdaging is een stimulerend avontuur dat me toelaat een sterke link te leggen tussen mijn thuis- en adoptieland,” besluit Aleksandra Logist, Country Manager en Verantwoordelijke voor Ontwikkeling bij Actito Canada. “We zijn gebaseerd in het arrondissement van La Cité-Limoilou en hebben de ambitie om snel te groeien en nieuwe delen van de markt te veroveren in de hele regio, inclusief de Verenigde Staten!”

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top