Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

BDO investeert in start-up Eurides om woon-werkverkeer slim aan te pakken

BDO investeert in start-up Eurides om woon-werkverkeer slim aan te pakken

De federale regering heeft afgelopen vrijdag 16 maart het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Maar hoe brengen bedrijven dat mobiliteitsbudget in de praktijk? Advieskantoor BDO investeert daarom in de Leuvense start-up Eurides. Deze groeiende onderneming helpt bedrijven en hun personeel om alle soorten nieuwe mobiliteit (fietskilometervergoeding, treinabonnement, deelwagens, etc.) correct te combineren. Naast de financiële ondersteuning zal BDO het jonge bedrijf versterken met expertise op het gebied van procesbeheer, fiscaliteit en loonadministratie.

Niet alleen bedrijven liggen wakker van het woon-werkverkeer. Ook meer en meer werknemers zijn op zoek naar hoe ze het mobiliteitsbudget het best in de praktijk omzetten. Hoe bedrijven het mobiliteitsbudget integreren in hun verloningsbeleid zal met andere woorden een bepalende factor worden om al dan niet voor een werkgever te kiezen. Maar de variatie aan mobiliteitsoplossingen maakt het beheer van mobiliteit voor werknemers  er niet eenvoudiger en goedkoper op.

Een recente analyse van Eurides heeft aangetoond dat in een bedrijf van 1.000 werknemers het bijkomende werk voor de administratie bij HR & Finance makkelijk kan oplopen tot 1 voltijds equivalent. Eurides heeft daarom een softwareplatform ontwikkeld waarmee bedrijven de alternatieven voor de bedrijfswagen of de besteding van een gepersonaliseerd mobiliteitsbudget eenvoudig kunnen beheren. Maar nog belangrijker ook op een fiscaal en sociaalrechtelijk correcte manier. 

“Werkgevers en werknemers zijn klaar voor een grote mobiliteitsomslag. Nieuwe slimme mobiliteitsdiensten en -formules schieten als paddenstoelen uit de grond. Denk aan de verschillende fiets-en autodeelsystemen of nieuwe abonnementsformules bij de traditionele openbaar vervoerders. Werkgevers willen deze slimme mobiliteitsalternatieven toegankelijk maken voor hun personeel, maar kijken op tegen de administratieve werklast voor het dagelijkse beheer hiervan.” aldus Roeland Vanrenterghem, CEO van Eurides

 

Met de kapitaalinjectie van BDO, kan Eurides zijn mobiliteitstool verder verfijnen. Het fiscale luik van het mobiliteitsbudget valt niet te onderschatten. Die expertise brengt BDO binnen. Zo bieden beide spelers samen een volledig softwarepakket aan waarmee bedrijven het mobiliteitsbudget kunnen uitrollen.

Het komende jaar verwachten BDO en Eurides 20.000 gebruikers op het platform.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top